HomeSocialEducatie

Chestionare printre angajatori pentru şcoala profesională

Calificările pentru şcoala profesională a Colegiului Tehnic „Petru Poni” au fost stabilite în urma aplicării unor chestionare agenţilor economici cu care colegiul romaşcan încheie frecvent parteneriate.

La Colegiul Tehnic „Petru Poni” vor funcţiona, din această toamnă, două clase de şcoală profesională, învăţământ de trei ani, pe domeniul electromecanică, calificarea electromecanic de maşini şi utilaje în industrie, şi pe domeniul materiale de construcţii, calificarea operator ceramică fină. „Am optat pentru aceste două calificări după analizarea rezultatelor obţinute în urma aplicării unor chestionare agenţilor economici care ne sunt parteneri tradiţionali. Chestionarul viza calificările la care au probleme în asigurarea forţei de muncă pregătite şi pentru care ar dori să încheie cu noi parteneriate pentru pregătirea elevilor. Consider că reuşita pregătirii realizate într-o şcoală profesională depinde, în mare măsură, de implicarea agentului economic. Noi avem bază de pregătire profesională foarte bună, cu ateliere dotate printr-un proiect PHARE, dar nu este suficient. Elevii au nevoie de contact direct cu atmosfera din fabrică, trebuie să vadă care sunt responsabilităţile unui loc de muncă în acest domeniu, unde trebuie să ajungă cu pregătirea. Agenţii economici sunt, în final, cei care îi vor angaja pe absolvenţii şcolilor profesionale, deci este firesc să fie interesaţi de calitatea pregătirii pe care o primesc elevii în timpul anilor de şcoală”, a spus profesoara Gabriela Dascălu, director adjunct al Colegiului Tehnic „Petru Poni”.

Partenerii economici cu care colegiul romaşcan va încheia contracte de parteneriat pentru pregătirea elevilor sunt UMARO, pentru electromecanici, şi SOMACO şi Cersanit SA, pentru domeniul materiale de construcţii.

Comentarii

WORDPRESS: 0