Prima paginăEconomie

CFR a redus durata călătoriei de la Bucureşti la Suceava la 5 ore şi 30 de minute

CFR a redus durata călătoriei de la Bucureşti la Suceava la 5 ore şi 30 de minute

Dimensiune text

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că, după mulţi ani în care restricţiile de viteză au prelungit durata călătoriei de la Bucureşti la Suceava până la 6 ore şi jumătate, începând cu noul mers al trenurilor, timpul de circulaţie dintre Bucureşti şi Suceava (447 km) se va reduce la 5 ore şi 30 de minute, pentru trenurile de călători, arată un comunicat al companiei.

Personalul feroviar al CFR SA a ridicat până în prezent peste 90% din numărul total al restricţiilor de viteză existente pe Magistrala Bucureşti – Suceava, iar până la sfârşitul lunii acestea vor fi eliminate în totalitate. CFR menţionează faptul că restricţiile de viteză au fost ridicate prin efortul depus de angajaţi specializaţi din cadrul regionalelor Bucureşti, Braşov, Iaşi şi Constanţa care au finalizat deja lucrările de reparaţii, la această oră fiind în desfăşurare lucrările pentru ridicarea ultimelor restricţii de viteză de pe raza Regionalei CF Galaţi. Totodată, în măsura eliminării ultimelor limitări de viteză, se analizează şi posibilitatea reducerii timpilor de circulaţie la 5 ore.

CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, a informat de asemenea şi operatorii de transport de călători şi de marfă că timpii de mers între Bucureşti şi Suceava se vor reduce cu o oră în noul Mers de Tren şi pot transmite deja solicitări de modificare a traselor şi a numărului de trenuri pentru relaţia Bucureşti Nord – Suceava, conform noului program de circulaţie.

CFR SA analizează modificarea timpilor de mers şi pe alte magistrale feroviare. Lucrările de reparaţii pentru ridicarea restricţiilor de viteză care au mai rămas de executat se desfăşoară în paralel cu asigurarea condiţiilor optime de trafic, astfel încât graficul de circulaţiei al trenurilor care tranzitează zonele de lucru să nu fie afectat, mai precizează comunicatul CFR.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0