Cetățenii pot sesiza Protecția Consumatorilor pentru urgențe la un număr de WhatsApp

HomeEconomie

Cetățenii pot sesiza Protecția Consumatorilor pentru urgențe la un număr de WhatsApp

Începând de luni, 7 februarie, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a luat decizia de a fluidiza comunicarea directă cu consumatorii din toată țara, prin înființarea un număr special de telefon, folosit exclusiv pentru mesaje în aplicația WhatsApp – 0790.219.551, informează un comunicat al instituției.

„Am înființat acest număr special, care se va afla în permanență la mine, pentru a putea fi cât mai aproape de consumator și a mă putea implica personal în gestionarea situațiilor urgente care pot apărea și care vor fi semnalate astfel”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

La acest număr, care nu va folosi funcția de apel video sau cu voce, sunt așteptate mesajele scrise și imaginile care să sesizeze nereguli cu caracter de urgență în raport cu respectarea drepturilor consumatorilor, de pe întreg cuprinsul țării. Mai exact, este vorba despre primirea unor facturi foarte mari, nereale, la energie electrică și gaze naturale, cazuri de debranșări, pentru neplată a unor facturi greșite la energie încă necorectate, precum și situații urgente care pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Comisarii ANPC vor selecta, dintre toate mesajele urgente primite de la consumatori, care sunt acelea care se află în competența legală de soluționare a instituției și le vor da curs.

„Menționăm că mesajele trimise pe numărul special nu înlocuiesc reclamațiile realizate în mod curent. Primirea reclamațiilor de la consumatori se face la sediile Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor sau la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, în funcție de raza teritorială în care își desfășoară activitatea operatorul economic reclamat. Reclamaţiile se fac în format scris – transmise prin poștă -, în format electronic sau se depun personal, pentru soluționarea acestora urmându-se procedura prevăzută de lege”, mai precizează reprezentanții ANPC.

Formularul de reclamație online,se află pe site-ul instituției, la linkul http://reclamatii.anpc.ro/Reclamatie.aspx.

Comentarii

WORDPRESS: 0