Prima paginăSocial

Cersanit colaborează cu Ministerul Educației în cadrul proiectului „Cersanit trece baia pe curat”

Cersanit colaborează cu Ministerul Educației în cadrul proiectului „Cersanit trece baia pe curat”

Dimensiune text

 

 

Joi, 29 martie, Ministerul Educației Naționale (MEN) și Cersanit România au semnat un protocol de colaborare pentru proiectul „Cersanit trece baia pe curat. La școală ca acasă”. Protocolul a fost semnat de ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, și directorul de vânzări pentru sudul Europei al Cersanit, Janos Lupaș-Țicu (foto).

Colaborarea dintre MEN și Cersanit asigură cadrul instituțional pentru funcționarea și dezvoltarea unui proiect generos de responsabilitate socială, care își propune renovarea, în perioada iulie – septembrie 2018, a grupurilor sanitare situate în incinta unităților de învățământ preuniversitar de stat, unități selectate din toată țara, cu sprijinul MEN, iar proiectul nu beneficiază de nicio susținere financiară din bani publici, precizează un comunicat de presă al ministerului.

Conform documentului, MEN va facilita identificarea școlilor care îndeplinesc criteriile tehnice de participare la proiect, printre care amintim: existența unui spațiu dedicat grupurilor sanitare în planul clădirii, existența autorizațiilor necesare realizării proiectului de renovare, racordarea funcțională la apă și canalizare.

„Sunt încântat să dau curs favorabil solicitării Cersanit România pentru a încuraja implicarea mediului privat în acțiuni menite să asigure copiilor un mediu sănătos, într-o infrastructură corespunzătoare, determinând astfel și modelarea umană a elevilor”, a declarat ministrul Valentin Popa.

„Dorim să atragem atenția sectorului privat asupra implicării în comunitatea din România. Responsabilitatea socială înseamnă în primul rând asumarea cu seriozitate a rolului de catalizator, care facilitează dialogul și  intermediază accesul la o lume a viitorului dedicată educației și inovației. Astăzi deschidem prima investiție majoră în comunitatea din România și ne propunem să renovăm cât mai multe grupuri sanitare din școlile românești de stat, în 2018”, a afirmat Janos Lupaș-Țicu, director de vânzări pentru sudul Europei în cadrul Cersanit.

Conform MEN, termenele de realizare a proiectului sunt: martie – lansare proiect; aprilie – mai: evaluarea grupurilor sanitare, în școlile eligibile și elaborarea devizelor tehnice; aprilie – august: colectarea bugetului de renovare asigurat de Cersanit România și planificarea bugetului, conform devizelor tehnice; iulie – septembrie: renovarea grupurilor sanitare din școlile selectate; septembrie: anunțarea bilanțului și încheierea proiectului.

Cersanit Romania SA este membru a Rovese Capital Group din Polonia, care este unul dintre cei mai importanți producători de plăci ceramice, obiecte sanitare, mobilier și accesorii pentru baie, căzi și cabine de duș, cu fabrici și operațiuni de business în toată Europa. În fabrica din Roman se produce o parte din portofoliul grupului de obiecte sanitare și produsele cu tradiție – teracota pentru sobe.

 

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Dan 3 ani

    Asa da!