HomeSocialSanatate

Cerinţele sindicaliştilor Sanitas se analizează după alegeri

Soluţionarea revendicărilor sindicaliştilor Sanitas se amână până după alegerile prezidenţiale, deoarece este nevoie de o nouă prevedere legală care să schimbe legea salarizării în Sănătate.

După luni întregi de negocieri şi numeroase întâlniri între reprezentanţii sindicatului Sanitas şi oficiali ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Finanţe şi Ministerului Muncii, sindicaliştii din sistemul sanitar sunt nevoiţi să renunţe la mişcările de protest şi să aştepte o nouă soluţie la problemele lor până după terminarea campaniei electorale şi a a alegerilor prezidenţiale.

„Au avut loc mai multe întâlniri între membrii biroului operativ al sindicatului Sanitas şi reprezentanţii Ministerelor implicate, iar prima măsură propusă a fost creşterea salarială. Ministrul de Finanţe ne-a explicat foarte clar care mai sunt banii disponibili la bugetul Sănătăţii pentru anul acesta şi cât ne-ar putea acorda, iar noi am ales ca fiecare angajat să primească o sumă fixă, fără a se face discriminări. Această sumă va fi undeva între 70 şi 80 de lei şi se va aplica fie de la 1 decembrie, fie de la 1 ianuarie 2015. Mai multe se vor lămuri după campania electorală”, a declarat asistenta Eva Ungureanu, liderul interimar al sindicatului Sanitas Neamţ.

Deşi s-a cerut o majorare cu 10 la sută într-o singură tranşă a salariilor întregului personalul din sistemul sanitar, sanitarii au accepta propunerea guvernaţilor, pentru a fi siguri că măcar primesc ceva.

Revendicările sanitarilor cuprindeau extinderea prevederilor Contractului colectiv de muncă la nivelul sectorului de sănătate şi activităţi sanitar-veterinare şi publicarea lui în Monitorul Oficial; eliminarea inechităţilor din sistemul de salarizare precum şi creşterea veniturilor tuturor angajaţilor din sistemul sanitar, asistenţă socială şi din unităţile medico-sociale cu minim 10% până la sfârşitul acestui an şi deblocarea posturilor din sistemul sanitar, asistenţă socială şi din unităţile medico-sociale.

O analiză asupra posturilor disponibile în fiecare unitate medicală s-a făcut până la această dată, însă încă nu se ştie câte posturi vor putea fi scoase la concurs. În ceea ce priveşte legea salarizării, aici încă mai există neînţelegeri, deoarece sindicaliştii cer o nouă grilă de salarizare, care să fie ierarhizată, şi să se scoată sporul de vechime din salariul minim de bază. „În momentul în care sporul de vechime a fost introdus în salariul minim pe economie, un angajat cu o experienţă de 20 de ani a ajuns să primească la fel cu cel abia angajat, când salariul de încadrare este mai mare. Noi am cerut scoaterea sporului din salariu şi aplicarea lui separat, dar acest lucru nu se poate face decât cu ajutorul Parlamentului, care să dea o nouă lege sau o ordonanţă de urgenţă, şi până după alegerile prezidenţiale nu se mai poate face nimic în acest sens”, a spus Eva Ungureanu.

Comentarii

WORDPRESS: 0