Cererile pentru locuințe ANL pot fi reactualizate până la finalul lunii ianuarie

HomeSocial

Cererile pentru locuințe ANL pot fi reactualizate până la finalul lunii ianuarie

 

Romașcanii care au depus dosare pentru a obține o locuință destinată tinerilor prin programul derulat de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) trebuie să reactualizeze parte din acte până pe data de 31 ianuarie 2020, anunță Primăria Roman.

Cei care au depus dosare în perioada anterioară trebuie să reactualizeze: adeverința de salariat pentru titularul dosarului care trebuie să își desfășoare activitatea în municipiul Roman și pentru membrii majori ai familiei (soț/soție, copii), cu venitul net lunar. În cazul în care ceilalți membri majori ai familiei nu realizează venituri, este necesară adeverință eliberată în acest sens de Agenția Națională de Administrare Fiscală.

De asemenea, solicitanții trebuie să mai aducă orice alt document care a fost emis ulterior depunerii dosarului și care dovedește o schimbare a situației titularului (certificat de căsătorie, hotărâre de divorț, certificat de naștere a unui copil, acte de absolvire studii, modificarea domiciliului, numărul de telefon etc.). Documentele se depun la Biroul Unic din cadrul Primăriei Roman.

Conform listei de priorități pentru anul 2019 aprobată în Consiliul Local, în vederea repartizării locuinţelor construite în Roman de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, destinate tinerilor şi familiilor de tineri în vârstă de până la 35 de ani, acces la o locuință ANL au 80 de romaşcani. În acest moment, nu sunt libere locuințe destinate tinerilor, dar administrația publică locală a făcut demersurile pentru construirea în Roman, în cartierul Vasile Lupu, a încă șase blocuri: două pentru tineri, câte unul pentru specialiștii ce lucrează în sistemul de educație și în cel de sănătate și două blocuri de locuințe de serviciu.

Până în acest moment, ANL a aprobat finanțarea unui singur bloc, cel destinat specialiștilor în sănătate, amplasamentul fiind predat constructorului în luna februarie a acestui an. Blocul va avea regim de parter plus trei etaje, va avea 20 de apartamente cu două camere, fiecare locuință fiind prevăzută și cu două balcoane, iar termenul de finalizare a construcției blocului este de 16 luni. Ultimele trei blocuri destinate tinerilor au fost date în folosință în 2012.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0