HomeSocialEducatie

Cercetaşii din Pildeşti au sărbătorit Ziua Amintirii

cercetasi 02Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” Pildeşti, comuna Cordun, din cadrul Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României”, a sărbătorit luni, 22 februarie, Ziua Mondială a Cercetăşiei, alături de peste 30 de milioane de cercetaşi din întreaga lume.

Astfel, de Ziua Amintirii, aşa cum se mai numeşte această zi, în marea familie scout au fost primiţi cinci lupişori şi doi temerari, care au depus pentru prima dată promisiunea, în cadrul unei sfinte liturghii.

„După ce am ascultat o frumoasă predică despre ce înseamnă să fii cercetaş, cei mici şi-au rostit promisiunea şi au păşit, cu mari emoţii, în faţă, pentru a primi eşarfa, simbolul care îi va menţine mereu uniţi în cercetăşie. I-am încredinţat cu toţii gândurile de recunoştinţă lui Dumnezeu, care, zi de zi, clipă de clipă, ne ajută să ducem la îndeplinire misiunea – aceea de a dărui o adevărată educaţie pentru viaţă celor mici”, a afirmat fratele Jesus Sagredo, membru fondator al centrului local din Pildeşti.

cercetasi 04Veteranii, alături de tinerii cercetași

Alături de cercetaşi au fost cei care au depus promisiunea acum 20 de ani, în 1996, anul în care s-a construit temelia centrului din Pildeşti, rememorând cele mai frumoase amintiri trăite în decursul a 20 de ani.

După un moment cultural, cu cântece, scenete şi surprize pregătite de lupişori, temerari, exploratori şi lideri, „veteranii” centrului au împărtăşit, cu emoţii, câteva cuvinte despre ce a însemnat pentru ei experienţa trăită lângă o altfel de familie.

„La mulţi ani tuturor celor care, alături de mine, acum 20 de ani, au promis şi au început tot ce era mai frumos: aventura scout. Trebuie să recunosc, oriunde am mers, cu oricine m-am întâlnit, am vorbit de tot ce am trăit aici cu voi. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a oferit aici: familia scout, zâmbet, cântec, joc, formare, aventură, sunt multe de enumerat. Noilor membri care depun astăzi promisiunea le urez mult succes, ceea ce o să trăiţi aici vă va forma ca oameni, nu doar ca scout-işti. Fiţi gata oricând!”, a afirmat Mihaela Mărtinaş.

„Împreună putem acţiona”

La 22 februarie 1857 s-a născut Sir Robert Baden Powell, fondatorul Mişcării Mondiale a Cercetaşilor, cel care a văzut cercetăşia ca pe o mişcare educativă care promovează pacea, non-violenţa, unitatea, precum şi protejarea mediului înconjurător. El a alcătuit un program original de educaţie, bazat pe joc, pe viaţa de tabără în aer liber, pe comuniune şi prietenie. În România, această zi este sărbătorită în peste 50 de localităţi din toată ţara, prin activităţi educative specifice Metodei Scout.

„A fost o zi cu adevărat frumoasă, în care am rememorat cele mai frumoase clipe şi am reînnoit promisiunea de a încerca mereu să lăsăm lumea un pic mai bună decât am găsit-o, pentru că, datorită lui Robert Baden Powell, ştim că «singur poţi visa, în doi putem vorbi, împreună putem acţiona». Vă dorim tuturor cercetaşilor «La mulţi ani»”, mai spun liderii Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildeşti.

cercetasi 03cercetasi 05

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0