Prima paginăSocial

Cercetașii din Pildești aduc Lumina Păcii de la Betleem

Cercetașii din Pildești aduc Lumina Păcii de la Betleem

Dimensiune text

 

afis-romanLumina Păcii de la Betleem reprezintă un proiect realizat de cercetașii din întreaga lume. Centrul Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești, din cadrul Organizației Naționale Cercetașii României, participă de 21 de ani la acest proiect, aducând odată cu el un mesaj de pace și iubire.

Pentru a duce la îndeplinire acest proiect, cercetașii din Europa şi America pornesc anual spre Viena, pentru a prelua lumina adusă de la Betleem de Melania, o fetiță austriacă de 12 ani. Anul acesta, Ramona Iștoc este reprezentanta cercetașilor din Pildești în delegația României, care a participat în ziua de 10 decembrie la ceremonia de distribuire a acestei lumini în Catedrala Siriană Ortodoxă din Viena, alături de cei peste 1.500 de cercetași din 24 țări, dintre care Cehia, Bosnia și Herțegovina, Tunisia, Siria și SUA. După ce delegația României se va întoarce în țară, lumina va fi distribuită în cadrul mai multor ceremonii regionale.

Prin urmare, sâmbătă, 17 decembrie 2016, cercetașii din Pildești vor participa la o astfel de ceremonie regională, care va avea loc la Iași, în catedrala catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină”, alături de cercetașii din întreaga Moldovă. La întoarcere, cercetașii din Pildești se vor opri la Biserica Catolică „Sfânta Tereza” din Roman, unde, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 18:00, prezidată de preotul Pavel Chelaru, vor împărți această lumină locuitorilor din Roman și din împrejurimi.

„Totodată, cercetașii lansează cu mare bucurie o invitație tuturor celor care vor să fie alături de noi! Avem misiunea de a împărți această lumină, pentru a lăsa lumea un pic mai bună decât am găsit-o, cum ne spunea fondatorul cercetăşiei, Baden Powell. Ne dorim ca, odată cu ea, și sufletele dumneavoastră să se lumineze, lăsând să pătrundă bucuria Crăciunului. În acelaşi timp, cu această lumină, aducem și un mesaj de pace pentru întreaga lume, în acest sfânt timp al Crăciunului. Vă așteptăm sâmbătă, 17 decembrie, cu inimile deschise, pentru a împărți împreună cu voi Lumina Păcii de la Betleem”, afirmă cercetașii.

Însă misiunea lor nu se încheie aici. După ziua de 17 decembrie, vor încerca să transmită acest mesaj de pace împărțind lumina prin cât mai multe locuri. O altă ceremonie va avea loc pe 23 decembrie, când lumina va fi împărțită în localitatea Pildești, în cadrul unei Sfinte Liturghii. „Lumina Păcii de la Betleem nu este doar o lumină pe care cercetașii o poartă din loc în loc, este un proiect menit să aducă pace și bucurie, promovând valorile umane în această perioadă care ne apropie de frumoasa sărbătoare a Crăciunului. Iar cercetașii din Pildești sunt GATA ORICÂND să facă loc în inimile noastră și să-și ducă misiunea la îndeplinire!”, mai spun cercetașii Centrului Local „Adormirea Maicii Domnului” din Pildești.

poza-grup-lpb-2016

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0