HomeEconomie

Cercetarea în domeniul agricol de la Secuieni, la Târgul de primăvară de la Bacău

Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă din Secuieni (foto sediu) își va prezenta rezultatele obținute în activitatea de cercetare la Târgul de primăvară.

 

 

Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă (SCDA) din localitatea Secuieni va participa, în perioada 28 – 30 martie, la Târgul de primăvară găzduit de Central Plaza din Bacău. Manifestarea este organizată de Camera de Comerț și Industrie Bacău, Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Bacău și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură din Bacău. „Este o manifestare tradițională, organizată anual în trei târguri, de primăvară, vară și toamnă. Anul acesta, prin exponatele pe care le vom prezenta, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Secuieni își va prezenta, de fapt, rezultatele obținute în activitatea de cercetare”, a precizat doctor inginer Elena Trotuș, directorul SCDA Secuieni.

Standul SCDA din Secuieni va cuprinde o expoziție de semințe pentru culturile de primăvară, din soiuri și categorii biologice puse la dispoziția cultivatorilor din zona Moldovei, precum și o expoziție destinată culturilor de plante medicinale și plante aromatice. „Celor care ne vizitează standul le oferim pliante cu tehnici și tehnologii de cultivare a plantelor de câmp, precum și descrierea speciilor și soiurilor pe care le punem la dispoziția cultivatorilor. Este un prilej de a ne face cunoscuți în rândul cultivatorilor din întreaga Moldovă. La acest târg participă și firme de tractoare și mașini agricole, firme specializate în producerea de îngrășăminte și pesticide, ceea ce conferă prilejul Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Secuieni de a stabili colaborări bilaterale în vederea testării noilor mașini și experimentarea îngrășămintelor și pesticidelor pentru diferite plante de cultură și chiar de a stabili legături comerciale”, a spus directorul SCDA Secuieni.

După acest eveniment, specialiștii din cadrul SCDA Secuieni vor participa la o manifestare științifică la București, organizată de Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu – Sisești”, programată în luna mai. „La această manifestare participă întreg colectivul de cercetare al Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricole Secuieni, cu trei referate științifice, care vor fi publicate în revista de specialitate «Analele Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea», articole care reprezintă puncte în evaluarea unităților de cercetare. Participarea la sesiunile anuale de referate reprezintă un veritabil examen pentru specialiști, deoarece rezultatele care se prezintă trebuie să fie competitive, de interes științific și practic pentru agricultura țării”, a spus directorul SCDA Secuieni.

Comentarii

WORDPRESS: 0