Prima paginăEducatie

Cerc de jurnalism la Asociația Culturală „Gong”

Dimensiune text

Asociaţia Cultural Artistică „Gong” va relua, din 15 septembrie, Cercul de jurnalism pentru copii şi adolescenţi.

Elevii care cochetează cu meseria de jurnalist au posibilitatea de a se înscrie, în acest an şcolar, la Cercul de jurnalism organizat la Asociaţia Cultural Artistică „Gong” din Roman. La fel ca la prima ediţie a acestui cerc, din anul şcolar trecut, la care au participat 20 de elevi, activitatea va fi coordonată de o echipă de jurnalişti. Înscrierile se fac până la sfârşitul acestei luni, la sediul asociaţiei din strada Siretului, numărul 2 (lângă biserica romano-catolică „Fericitul Ieremia Valahul”).

Ideea de a realiza un cerc de jurnalism i-a aparţinut lui Dragoş Toma, redactor şi realizator TV. „Atunci când mi-am propus să înfiinţez acest cerc, prima grijă a fost să găsesc un spaţiu, pentru a le oferi copiilor condiţii optime, iar activitatea să se desfăşoare într-un cadru legal. Am apelat la Asociaţia «Gong», acolo unde tinerii aveau rezultate foarte bune în domenii asemănătoare. Doamna Cătălina Bostan, preşedintele acestei asociaţii, mi-a oferit sprijinul şi, astfel, am format o echipă”, a afirmat Dragoş Toma.

Cătălina Bostan a privit cu entuziasm această iniţiativă, având în vedere că era în concordanţă cu scopul asociaţiei.

„Asociaţia noastră îşi propune promovarea şi susţinerea valorilor, formarea copiilor şi adolescenţilor în teatru, artă şi jurnalism. Sperăm să contribuim şi noi, cât de puţin, la dezvoltarea unei noi generaţii de calitate. Mă bucur că, în timp, am progresat şi generaţii de elevi şi-au urmat visul. Acum, studenţi la actorie sau jurnalism, revin acasă, ne vizitează şi îşi amintesc cu mare drag de locul de unde au pornit în căutarea şi desăvârşirea propriilor vise”, a declarat Cătălina Bostan.

Cercul de jurnalism este alcătuit dintr-un plan cu 12 puncte, conceput cu părţi de teorie şi cu exerciţii practice. Exerciţiile prevăd realizarea unei ştiri de televiziune, a unui interviu sau a unei emisiuni. Pe parcursul acestor cursuri, elevii vor avea posibilitatea de a sta faţă în faţă cu redactori, prezentatori, cameramani şi agenţi de publicitate şi vor putea afla din secretele meseriei lor.

Echipa asociaţiei „Gong” va vizita, în luna septembrie, fiecare şcoală din Roman, pentru a oferi detalii tuturor celor interesaţi. Copiii formaţi la acest cerc de jurnalism vor avea ocazia să cunoască ceea ce se află dincolo de camerele de luat de vederi, iar la final să obţină o adeverinţă care poate fi anexată la CV.

„Invităm toţi copiii şi tinerii să se alăture Cercului de jurnalism din cadrul Asociaţiei Cultural «Gong», dar şi activităţilor deja consacrate, cum ar fi atelierele de dezvoltare personală prin tehnici teatrale, ateliere de învăţare a limbii engleze sau ateliere de creaţie şi reciclare creativă destinate copiilor de toate vârstele”, transmite preşedintele asociaţiei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0