Prima paginăSocialEducatie

Cerc de dans modern la Clubul Copiilor din Săbăoani

Dimensiune text

Acest cerc a fost înfiinţat la cererea părinţilor din comunele Săbăoani, Cordun şi Gherăeşti.

Oferta educaţională din anul şcolar 2014 – 2015 cuprinde opt cercuri care vor polariza atenţia elevilor: informatică (profesor Maria Mihăică), dansuri populare (profesor Adrian Vîrgă), tapiserie (profesor Maria Robu), artă textilă (profesor Cristina Miron), muzică populară (profesor Ioan Postolache), sanitarii pricepuţi (Ioan Tilică), agrobiologie (profesor Maria Petruţ) şi dans modern (profesor Mihaela Zamfiroi).

club 02„Cercul de dans modern a fost înfiinţat la cererea părinţilor din Săbăoani, Pildeşti şi Gherăeşti. Ei trebuiau să meargă cu copiii la Roman, la diverse cluburi de dans. Ne-am gândit să-i ajutăm pe părinţi şi să nu mai plătească orele de dans pe care le fac copiii, înfiinţând un Cerc de dansuri moderne. În felul acesta, am eliminat și cheltuielile pe care părinţii le-ar fi suportat cu naveta la Roman”, a precizat Maria Petruţ, directorul Clubului Copiilor din Săbăoani.

Fiecare din cele opt cercuri ale Clubului, aflate sub coordonarea unui colectiv de cadre didactice cu experienţă, va desfăşura activităţi variate. În cadrul Cercului de agrobiologie, de exemplu, elevii au ocazia să fie „Prietenii Pompierilor”, activitate care are ca finalitate participarea la un concurs devenit tradiţie. La Cercul „Sanitarii pricepuţi”, elevii vor învăţa să acorde primul ajutor în cadrul activităţii „Micii sanitari” şi să defăşoare activităţi de protecţie civilă.

Citește și:   94.200 de persoane vaccinate anti COVID-19 în Neamț. 150 de elevi vaccinați săptămâna trecută

Copiii vor realiza lucrări de sculptură, pictură pe sticlă, icoană pe vatră, măşti, împletituri din sfoară, obiecte din mărgele în infinite forme artistice, în cadrul Cercului de artă textilă.

club 03Deşi activităţile de teatru nu se desfăşoară în cadrul unui cerc autonom, acestea atrag cei mai mulţi elevi. „Desfăşurăm în fiecare an spectacole de teatru pe care le prezentăm la evenimentele culturale ale şcolii şi localităţii, dar şi la diverse concursuri din ţară”, a spus directorul Clubului Copiilor din Săbăoani.

Elevii din Săbăoani au câştigat, în acest an, numeroase premii la Festivalul Naţional de Teatru pentru Elevi „George Constantin” din Bucureşti, Festivalul Naţional de Teatru-Fest de la Băişoara (judeţul Cluj), Festivalul Naţional de Interpretare „Gala Copilului Actor” de la Botoşani şi la Concursul Naţional de Teatru Medieval de la Sighişoara.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0