Prima paginăNeamt

Centura de siguranță nu reprezintă o prioritate

Dimensiune text

 

Într-o săptămînă, polițiștii din Neamț au depistat aproape 500 de persoane care circulau fără să poarte centura de siguranță.

 

Centura de siguranță nu reprezintă o prioritate. Aceasta este concluzia unui control efectuat de polițiști săptămîna trecută. Sute de persoane, șoferi sau pasageri, au fost prinși circulînd fără centura care poate salva viața în caz de accident. În perioada 10-16 septembrie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pe linia folosirii centurii de siguranță, în cadrul campaniei preventive „Seatbelt”, activitate coordonată de Organizația Polițiilor Rutiere Europene (TISPOL). Scopul acestei acțiuni a fost reprezentat de conștientizarea participanților la trafic asupra importanței utilizării centurii de siguranță și sancționarea nerespectării acestei obligații prevăzute de legislația rutieră.

Polițiștii rutieri au efectuat controale pe parcursul întregii săptămîni, urmărind gradul de folosire a centurii de siguranță, atît de către conducătorii auto, cît și de către pasagerii din autovehicule.
Pe parcursul acțiunilor, au fost verificate toate categoriile de autovehicule, atît cele înmatriculate în Romania, cît și cele înmatriculate în alte state.
În cadrul acțiunii, au fost aplicate 495 de sancțiuni contravenționale pentru nefolosirea centurii de siguranță, din care 482 conducătorilor auto și pasagerilor de pe locul din dreapta față și 13 sancțiuni ocupanților locurilor din spate ale autovehiculelor.

Reamintim că nefolosirea centurii de siguranță de către conducătorii auto se sancționează cu două – trei puncte amendă (140 – 210 lei) și două puncte penalizare, iar de către pasageri – cu aceeași amendă, fără aplicarea punctelor de penalizare.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0