Prima paginăNeamt

Centura de siguranţă le-a adus amenzi

Dimensiune text

Peste 1.000 de şoferi şi pasageri au fost amendaţi, în ultimele două săptămâni, din cauză că nu purtau centura de siguranţă.

 

 

În perioada 10 – 23 iunie, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Neamţ au acţionat în principal pe linia folosirii centurii de siguranţă, în cadrul unei campanii coordonate la nivel naţional de către Direcţia Rutieră.

Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de conştientizarea participanţilor la trafic asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră. Poliţiştii rutieri au efectuat controale pe parcursul întregii săptămâni, urmărind gradul de folosire a centurii de siguranţă, atât de către conducătorii auto, cât şi de către pasagerii din autovehicule.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 2.806 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 227.899 lei, din care 1.159 pentru nefolosirea centurii de siguranţă şi 45 de sancţiuni pentru folosirea telefoanelor mobile fără dispozitive de tip „mâini libere” (hands-free). Totodată, au fost reţinute 66 de permise de conducere, au fost retrase 57 de certificate de înmatriculare şi au fost constatate 44 de infracţiuni la regimul circulaţiei.

Conform legii, nefolosirea centurii de siguranţă de către conducătorii auto se sancţionează cu două – trei puncte amendă (150 – 225 lei) şi două puncte penalizare, iar în cazul pasagerilor, cu aceeaşi amendă, fără aplicarea punctelor de penalizare.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • un citizen 7 ani

    pana acum n-am vazut „militieni” care sa poarte centura