HomeActualitateNeamt

Centura de siguranţă a făcut sute de „victime”

Poliţiştii din judeţ au dat aproape 500 de amenzi într-o săptămână, doar pentru nepurtarea centurii de siguranţă.

În perioada 9 – 15 septembrie, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Neamţ au acţionat pe linia folosirii centurii de siguranţă, în cadrul campaniei preventive „Seatbelt”, activitate coordonată de Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL). Scopul acestei acţiuni a fost conştientizarea participanţilor la trafic asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră. Poliţiştii rutieri au efectuat controale pe parcursul întregii săptămâni, urmărind gradul de folosire a centurii de siguranţă, atât de către conducătorii auto, cât şi de către pasageri.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 494 de sancţiuni contravenţionale pentru nefolosirea centurii de siguranţă, au fost reţinute 33 de permise de conducere şi au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare, fiind constatate 18 infracţiuni la regimul circulaţiei.

Nefolosirea centurii de siguranţă de către conducătorii auto se sancţionează cu două-trei puncte amendă (160 – 240 lei) şi două puncte penalizare, iar de către pasageri – cu aceeaşi amendă, fără aplicarea punctelor de penalizare.

Comentarii

WORDPRESS: 0