Centrul Romanului, blocat 15 minute pentru campania #șîeu de susținere a autostrăzilor

HomeSocial

Centrul Romanului, blocat 15 minute pentru campania #șîeu de susținere a autostrăzilor

 

 

Vineri, 15 martie, romașcanii au răspuns apelului inițiatorului campaniei #șîeu, de susținere a construcției autostrăzilor din Moldova, omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a îndemnat la întreruperea activității în România pe 15 martie, la ora 15.00, timp de 15 minute.

De la ora 15, tineri romașcani au fost desfășurat cele 15 minute de protest în centrul municipiului: câteva zeci grupați perechi pe două rânduri în fața statuii lui Roman Mușat din Piața „Roman-Vodă”, alte zeci – purtând și steaguri tricolore – traversând încontinuu timp de 15 minute trecerea de pietoni de pe bulevardul Roman Mușat de la intersecția cu strada Libertății, blocând astfel circulația în centrul orașului. Zona a fost supravegheată de un echipaj de Poliție, iar protestatarii nu s-au oprit din traversat decât pentru a face loc pentru două mașini de intervenție ale Ambulanței. Alături de tineri s-a aflat și deputatul USR de Neamț Iulian Bulai. Tinerilor li s-au alăturat câteva zeci de șoferi, care au oprit mașinile în centru, semnalizând cu luminile de avarie pornite participarea la protest. La ora 15.15, tinerii au părăsit zona, iar traficul a fost reluat.

Proteste similare au avut loc în mai multe orașe din țară între orele 15.00 și 15.15, în timp ce, la Suceava, avea loc ceremonia simbolică de „inaugurare” a primului metru de autostradă din Moldova, în cadrul campaniei inițiate de Ștefan Mandachi.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0