Prima paginăSocial

Centrul de Zi „Casa Fluturașilor” așteaptă voluntari

Centrul de Zi „Casa Fluturașilor” așteaptă voluntari

Dimensiune text

 

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Roman anunță faptul că la Centrul de Zi pentru copii antepreşcolari aflaţi în situaţii de risc „Casa Fluturaşilor” se poate lucra în regim de voluntariat, la final fiind eliberat și un certificat care să ateste acest fapt. Centrul se ocupă de îngrijirea și educarea a 30 de copii cu vârsta între 1 și 4 ani.

„Serviciul social Centrul de Zi pentru copii antepreşcolari aflaţi în situaţii de risc «Casa Fluturaşilor» este înfiinţat pentru prevenirea abandonului şi instituţionalizării copiilor care se află în situaţie de risc, prin asigurarea, pe timpul zilei, a două mese principale şi a două gustări realizate în propriul bloc alimentar, a unor activităţi de îngrijire, supraveghere, recreere-socializare, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, asistență medicală, precum şi a unor activităţi de sprijin, consiliere, educare pentru părinţi sau reprezentanţii legali. Totodată, Centrul de Zi este deschis activităţilor de voluntariat. Lansăm această invitaţie pentru cei care doresc să facă parte dintr-o echipă de specialişti pentru o perioadă de timp şi care vor să se bucure de zâmbetul şi inocența copiilor. La sfârşitul activităţii de voluntariat, se va elibera un «certificat de voluntariat», aprobat de directorul executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială. Activitatea Centrului poate fi urmărită şi pe pagina de Facebook: Centrul de zi Casa Fluturaşilor Roman”, anunță reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

Centrul îşi desfăşoară activitatea de luni până vineri, între orele 06.00 – 18.00, şi deserveşte zilnic 30 de copii, cu vârsta cuprinsă între 1 an şi 4 ani. Centrul de Zi funcţionează cu o echipă multidisciplinară, formată din medic, asistent social, psiholog, asistent medical, îngrijitor copii, bucătărese şi personal de întreţinere.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0