HomeEducatie

Centre de informare pentru absolvenții fără BAC

În vederea asigurării accesului la resursele media necesare pregătirii candidaților la examenul de bacalaureat, sesiunea august-septembrie, în județul Neamț s-au amenajat trei centre de informare. Liceenii pot viziona în aceste centre emisiuni de pregătire a bacalaureatului și pot scoate la imprimantă subiectele de examen.

 

Centrele funcționează în trei unități de învățămînt din județ: Liceul Economic Administrativ din Piatra-Neamț, Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman și Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Tîrgu-Neamț. Cele trei centre sînt dotate cu echipamente electronice: calculatoare cu acces la internet și televizor.

Scopul înființării acestor centre este de a oferi absolvenților de liceu care nu au trecut sesiunea de vară a bacalaureatului pregătirea necesară pentru examen. Aceste centre se adresează tinerilor fără posibilități materiale. Ei pot viziona la televizoarele din aceste centre programul de pregătire la bacalaureat oferit de televiziunea națională. De asemenea, candidații la examen pot accesa internetul pentru a găsi informații referitoare la examen. Ei pot scoate la imprimantă subiectele de la disciplinele de examen„, a declarat profesorul Viorel Stan, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Neamț.
Aceste centre de informare sînt deschise în perioada 25 iulie – 25 august, între orele 9.00 – 15.00.

În Roman a fost amenjat un centru de informare la Colegiul Tehnic „Petru Poni” din Roman. „Am creat un spațiu pentru pregătirea absolvenților de liceu care vor susține sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Pînă acum nu a existat nici o solicitare din partea liceenilor„, a precizat profesoara Iolanda Diaconu, directoare adjunctă a Colegiului Tehnic „Petru Poni” din Roman.

Amenajarea acestor centre de informare nu-și găsește utilitatea, liceenii cărora se adresează aceste spații, adică cei care provin din familii cu venituri precare, avînd acasă televizor și calculator. În cazul absolvenților de liceu care provin din mediul rural, deplasarea în centrele de informare ar însemna o cheltuială în plus. Absolvenții de liceu din Roman, care vor da bacalaureat în această toamnă, nu se arată interesați nici de pregătirea gratuită oferită de profesorii în cadrul liceelor sau de „Școala de vară” din oraș.

Comentarii

WORDPRESS: 0