Prima paginăSocial

CENTENARA MARIA STĂNESCU, SĂRBĂTORITĂ DE ZIUA FEMEII

CENTENARA MARIA STĂNESCU, SĂRBĂTORITĂ DE ZIUA FEMEII

Dimensiune text

 

Autorităţile locale şi-au amintit şi în acest an de centenarele care trăiesc în Roman. Astfel, pe 8 martie, de Ziua Internaţionale a Femeii, primarul Romanului a mers cu felicitări la Maria Stănescu, urmaşă de veteran de război, care în data de 4 aprilie va împlini vârsta de 101 ani.

Ieri, 8 martie, primarul Laurenţiu Leoreanu a vizitat-o, în semn de apreciere din partea comunităţii romaşcane şi a administraţiei locale, pe Maria Stănescu. Din partea conducerii administraţiei locale i-au fost oferite flori, un coş cu bunătăţi şi o felicitare. „Evenimentul face parte din seria activităţilor municipalităţii dedicate veteranilor de război, în semn de recunoştinţă din partea comunităţii locale şi a autorităţilor”, se arată într-un comunicat de presă.

 

centanara

 

Născută la Todireni, din familie de „chiaburi”, Maria Stănescu şi cei şapte fraţi ai ei au trecut peste ororile războiului şi peste multe alte greutăţi. Acum, din opt fraţi, doar trei mai sunt în viaţă: ea, o soră de 98 de ani şi un frate de 92 de ani. Toţi trei sunt mărunţei la trup, dar mari la suflet şi gata să dea un sfat acolo unde este nevoie. Iar când ai 11 nepoţi şi şapte strănepoţi, sigur este nevoie de sfaturi şi îndrumări de la cei cu experienţă. „Am fost mereu o familie unită. Maria Stănescu este mătuşa mea, dar eu şi fiica ei suntem ca două surori. Părinţii noştri ne-au învăţat mereu să fim uniţi şi să ne ajutăm reciproc. De aceea, după ce soţul mătuşii mele a murit, în 1988, am chemat-o să stea la noi o perioadă”, declara, în urmă cu un an, Eugenia Paharnicu, nepoată a sărbătoritei.

Iar de atunci, Maria Stănescu a rămas să locuiască la oraş, împreună cu cei dragi. De câţiva ani locuieşte împreună cu fiica ei. La împlinirea a 100 de ani, fiica Mariei spune: „Vrea să mai trăiască. Are dorinţa de a trăi”, iar nepotul acestuia completa: „Încă mai avem nevoie de ea, mai avem multe de învăţat. Pe mine mă surprinde faptul că ştie şi dacă-i mut o pernă de pe pat. Este extrem de meticuloasă şi ordonată, aşa a fost mereu”.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0