Cel mai simplu mod de a curăța un fier de călcat

HomeAdvertorial

Cel mai simplu mod de a curăța un fier de călcat

Călcatul rufelor este cea mai detestată corvoadă, jumătate din țară considerând-o antipatică. Dar păstrarea fierului de călcat în formă optimă poate ajuta ca procesul de călcare să fie mai rapid și mai eficient.

Dacă hainele dvs. proaspăt spălate sunt acoperite de urme aleatorii sau de stropii ruginii, este probabil timpul să vă detartrați fierul de călcat. Majoritatea producătorilor recomandă să faceți acest lucru la fiecare una până la patru luni, în funcție de cât de mult utilizați fierul de călcat.

Nu sunteți sigur de unde să începeți? Sfaturile noastre vă vor ajuta.

4 semne că fierul de călcat trebuie să fie detartrat

  • Fierul de călcat lasă depozite minerale albe calcaroase sau calcar pe hainele proaspăt spălate
  • Există un reziduu lipicios (de la călcatul țesăturilor la o temperatură prea ridicată) topit pe talpă (adică pe partea metalică)
  • Fierul de călcat nu alunecă, ci se târăște
  • Fierul de călcat lasă urme și pete

Dacă vă sună cunoscut vreunul dintre aceste aspecte, ar putea fi timpul să curățați acel fier de călcat Philips. Ignorați problema și riscați să stricați orice obiect delicat în timp ce călcați.

Cum să scăpați de murdăria de pe talpă

Luați o cârpă mare, curată și umedă și treceți-o peste o talpă ușor caldă. Ne place o cârpă de curățare de uz general pentru această sarcină.

Dacă folosiți șervețele de uscător, acestea pot fi, de asemenea, eficiente – din nou, porniți fierul de călcat la temperatură scăzută și frecați câteva șervețele de uscător pe talpă pentru a îndepărta murdăria și murdăria acumulate.

De asemenea, ați putea folosi puțină pastă de dinți albă obișnuită cu o cârpă umedă pentru a îndepărta ușor o acumulare de murdărie de pe baza unui fier de călcat Philips.

Nu folosiți detergenți abrazivi, deoarece aceștia vor deteriora stratul de acoperire al tălpii. Cu toate acestea, puteți folosi un detergent special conceput pentru plăci de talpă.

Cum să vă curățați fierul de călcat în profunzime

Majoritatea fiarelor de călcat cu aburi au acum o formă de autocurățare sau sisteme „anti-calcar” – utilizați-le în mod regulat, urmând instrucțiunile producătorului.

Alternativ, turnați părți egale de oțet alb și apă în rezervorul de apă până când acesta este plin cu o treime. Porniți-l la temperatură medie și lăsați-l să aburească timp de aproximativ 5 până la 10 minute pentru ca tot oțetul să se evapore. Apoi, umpleți camera acelui fier de călcat Philips cu apă proaspătă și porniți din nou fierul de călcat pentru a spăla urmele de depuneri minerale și oțetul. Ștergeți baza fierului de călcat și orificiile de evacuare a aburului cu un prosop de hârtie.

La fel ca în cazul unui aspirator Philips, ar trebui să verificați de fiecare dată mai întâi instrucțiunile producătorului, deoarece nu toți recomandă utilizarea unor soluții casnice de curățare.

Cum să rezolvați problema gurilor de ventilație înfundate ale fierului de călcat cu aburi

Pentru a curăța gurile de aerisire înfundate ale unui fier de călcat Philips, folosiți un tampon de bumbac înmuiat în soluție de apă și oțet.

Pentru a ajuta la prevenirea acumulării de depuneri de calcar în fierul de călcat, îndepărtați întotdeauna excesul de apă din cameră după ce ați terminat de călcat.

Dacă fierul de călcat are o acumulare de calcar, folosiți o soluție de decalcifiere pentru a scăpa de acesta. Urmați doar instrucțiunile producătorului.

Cum se curăță fiarele de călcat cu generator de abur

Puteți curăța talpa unui fier de călcat cu generator de abur în același mod în care ați curăța un fier de călcat cu abur. Cu toate acestea, cele mai multe dintre ele au sisteme încorporate pentru a elimina sau colecta calcarul din rezervor, așa că urmați instrucțiunile din manualul de utilizare pentru a face acest lucru.

Nu uitați…

Indiferent de îmbrăcăminte, asigurați-vă că toate petele au fost îndepărtate înainte de a vă apuca de lucru, deoarece căldura fierului de călcat poate face ca pata să se fixeze permanent. Dacă aveți probleme în îndepărtarea pliurilor dificile, umeziți puțin zona înainte de a continua călcarea. Călcați întotdeauna hainele mai închise la culoare pe dos pentru a evita apariția unui luciu pe țesături.

Cu toții avem interviuri, întâlniri sau evenimente la care trebuie să mergem din când în când, iar a face o impresie bună este esențial. Luați în considerare sfaturile și trucurile anterioare data viitoare când trebuie să vă pregătiți ținutele pentru o ocazie importantă sau când pur și simplu doriți să vă asigurați că arătați cât mai bine.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0