Cei mai buni 15 gaziști din Delgaz Grid au fost premiați la Olimpiada Tehnică 2023

HomeEconomie

Cei mai buni 15 gaziști din Delgaz Grid au fost premiați la Olimpiada Tehnică 2023

Peste 50 de specialiști au intrat în competiția finală. La faza de masă au fost 1.000 de participanți, un record absolut în 10 ediții. O premieră a acestui an a fost organizarea Olimpiadei Tehnice pentru juniori.

Cei mai buni 15 specialiști în aria de gaze naturale din compania de distribuție Delgaz Grid au fost premiați la etapa finală a concursului profesional „Olimpiada Tehnică”, aflat la a X-a ediție și care s-a desfășurat la Mediaș, joi, 28 septembrie, informează Delgaz Grid.

În această etapă au concurat peste 50 de specialiști din Delgaz Grid, calificați din cei peste 1.000 înscriși în faza de masă, un record absolut al celor zece ediții organizate până în prezent de companie.

„Mă bucură foarte mult participarea specialiștilor noștri în număr atât de mare. Apreciez dorința fiecăruia de a se dezvolta profesional, de a învăța, de a face lucrurile mai bine, pentru că asta ajută compania să devină mai performantă”, a declarat Cristian Secoșan, director general Delgaz Grid.

Cele cinci categorii de specialitate ale competiției au fost: Mentenanță – revizie rețea, revizie posturi de reglare, construcții montaj și protecție anticorozivă, remediere defect și intervenții; Activități speciale – detectare, localizare, Măsură – înlocuiri și mentenanță contoare, montări și setări corectoare, Sudură – activități de sudură PE (polietilenă) și OL (oțel) și Lucru sub presiune – o categorie nouă introdusă anul acesta în premieră în competiție.

O altă premieră a acestui an a fost organizarea Olimpiadei Tehnice pentru Juniori. Au participat doisprezece elevi, din clasa X-a, însoțiți de șapte profesori, din școli profesionale cu care Delgaz Grid are încheiate parteneriate pentru învățământ dual. Aceștia, în baza parteneriatului, fac practică la Formațiile Operative de Lucru (FOL) și mulți dintre ei provin din familii defavorizate. Învățarea unei meserii sub îndrumarea specialiștilor companiei este pentru ei o oportunitate de dezvoltare și o șansă de angajare pe viitor.

După probe teoretice și practice care au durat timp de 10 ore premiile au fost adjudecate:
– La categoria Mentenanță, Locul I a ajuns la Sebeș (AB), Locul II la Moinești (BC), iar Locul III la Sighișoara (MS);
– La categoria Activități speciale, Locul I a ajuns la Timișoara (TM), Locul II la Botoșani (BT), iar Locul III la Baia Mare (MM);
– La categoria Măsură, Locul I a ajuns la Cluj-Napoca (CJ), Locul II și III la Suceava (SV) și Botoșani (BT);
– La categoria Sudură: Locul I la Iași (IS), Locul II la Moinești (BC), Locul III la Câmpia Turzii (CJ);
– La categoria Lucrul sub presiune: Locul I a ajuns la Ungheni (MS), Locul II la Cluj-Napoca (CJ), iar Locul III la Timișoara (TM);
– La categoria Juniori: Locul I a ajuns la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Cluj-Napoca, Locul II la Liceul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia, iar Locul III la Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara.

„A fost o ediție foarte competitivă. Să reușești să fii cel mai bun în meseria ta cred că este o realizare cu atât mai deosebită cu cât toți colegii au dovedit că sunt foarte bine pregătiți. Felicitări câștigătorilor și felicitări tuturor celor care au participat dovedind curaj și dorința de a se perfecționa în meseria lor”, a spus Cristian Ifrim, director general adjunct Delgaz Grid.

Olimpiada Tehnică este un proiect intern al Delgaz Grid ajuns la cea de-a X-a ediție. A fost inițiat de tineri ingineri din companie, care au gândit și au transpus în realitate această competiție ca mod de perfecționare pentru angajații din aria de distribuție a gazelor naturale care au activitate de teren. De-a lungul anilor, acesta s-a dovedit a fi nu doar un mecanism de a-i antrena pe angajați pentru a le fi recunoscute meritele, ci și o modalitate de învățare continuă și un schimb de experiență între colegi care își desfășoară activitatea în 20 de județe din țară, organizați pe 12 Centre de Operațiuni Rețea Gaze Naturale (CORGN). Delgaz Grid speră ca această competiție să se transforme de anul viitor într-una la nivel național prin implicarea și a altor companii de distribuție a gazelor naturale, mai arată comunicatul Delgaz Grid.

Comentarii

WORDPRESS: 0