Ceai cald și program mai scurt pentru elevi

Gerul din ultimele zile nu a închis nici una dintre școlile din județul Neamț, însă a pus cîteva probleme, în special elevilor care sînt nevoiți să parcurgă distanțe mari pînă la școlile din centrul de comună.

 

 

Nu am fost puși în situația de a închide vreo unitate școlară. În toate școlile s-au asigurat temperaturi normale pentru desfășurarea procesului de învățămînt, iar colegii s-au străduit să le asigure copiilor condiții astfel încît să nu fie afectați„, a spus inspectorul școlar general Luminița Vîrlan.

Miercuri dimineață, în cea mai friguroasă zi de pînă acum, au avut probleme elevii din Stănița, al căror microbuz, din cauza gerului, a refuzat să mai pornească, dar și cei din Podoleni, care au rămas fără curent electric mai mult de o oră și jumătate. Pentru a mai încălzi școlarii, în special pe cei care iau în piept un drum de cîțiva kilometri ca să ajungă la școală, profesorii i-au așteptat cu un ceai cald.

O altă măsură aplicată în aceste zile în cîteva școli din județ este scurtarea programului, prin reducerea duratei orei de curs la 45 de minute și scurtarea pauzei la 5 minute.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!