Prima paginăSocial

„Cea mai mare lecție despre vaccinare”, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

„Cea mai mare lecție despre vaccinare”, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”

În perioada, 20 septembrie – 10 octombrie, în cadrul Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman s-a desfășurat o amplă campanie intitulată „Cea mai mare lecție despre vaccinare”, această activitate didactică fiind una de conștientizare a elevilor despre importanța vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, proiect ce a avut loc la nivelul întregului colegiu.

Astfel, la inițiativa Ministerului Educației și UNICEF, a fost organizată în acest an, în perioada 20 septembrie – 10 octombrie, o activitate didactică la nivel național, „Cea mai mare lecție despre vaccinare”, campanie necesară în contextul pandemiei de COVID-19, dedicată informării corecte a elevilor în privința necesității vaccinării și a măsurilor de siguranță sanitară în școală. La buna desfășurare a acestei campanii în cadrul Colegiului Tehnic „Miron Costin” au contribuit: profesor Carmen Grădinaru, consilierul educativ, profesor Mihaela Dana Rusu și profesor Mihaela Ciobanu, cu sprijinul și susținerea directorului Colegiului, profesor Crina Gabriela Cărpușor, și ale directorului adjunct, profesor Cristinica Viorica Sava.

„La solicitarea Ministerului Educației, s-a dat curs acestei invitații și ne-am alăturat acestui demers, realizând împreună cu toți elevii liceului ora de educație despre vaccinare, încercând să ne implicăm la limitarea răspândirii coronavirusului și la creșterea eforturilor de continuare a educației cu prezență fizică în toate școlile din România. Concluzia a fost că unele persoane sunt contra vaccinării, nu din teama unei înțepături, ci de consecințele care le poate avea vaccinul pe termen lung, în timp, peste ani. Pe parcursul derulării proiectului, au avut loc dezbateri, argumentări pro și contra necesității efectuării vaccinului. Elevii au venit cu exemple concrete din cazuri reale, atât din familie, cât și dintre cunoștințe, dar au înțeles și avantajele vaccinării împotriva COVID-19”, a declarat profesor Carmen Grădinaru, din cadrul Colegiului Tehnic „Miron Costin”.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0