Prima paginăSocial

Ce proiecte vor romașcanii să fie realizate în acest an prin bugetare participativă

Ce proiecte vor romașcanii să fie realizate în acest an prin bugetare participativă

Dimensiune text

 

De anul trecut, Primăria Roman a inițiat un program privind bugetarea participativă, prin care fiecare romașcan să poată decide cum sunt cheltuiți o parte din banii bugetului local. Anul acesta, suma alocată acestui program a fost de 200.000 de lei pentru proiectele pe care romașcanii le consideră necesare, în completarea investițiilor majore din oraș.

Și de această dată a existat un interes al romașcanilor de a se implica și a decide ce să se facă în Roman. S-au depus cinci proiecte – unul pentru amenajarea de platforme casetate pentru colectarea selectivă a deșeurilor, unul pentru amenajarea de obiective „smart city” cu ajutorul panourilor fotovoltaice, o aplicație pentru nevăzători, un proiect privind achiziția de ventilatoare mecanice și un proiect de „casting”, au informat joi, 16 aprilie, reprezentanții municipalității.

Până pe 30 aprilie, o comisie de la nivelul Primăriei va analiza proiectele transmise și toate cele care respectă regulamentul de bugetare participativă vor intra, începând cu 1 mai 2020, timp de două săptămâni, la votul electronic al romașcanilor.

„Așteptăm ca și comisia să se pronunțe, după care, pe site-ul Primăriei, de pe 1 mai, vom publica detaliile fiecărui proiect și fiecare dintre dumneavoastră veți putea vota investiția preferată. Pe 19 mai vom afla ce proiecte au fost preferate și, ulterior, vom începe implementarea lor. Apreciez că și în acest an sunt propuneri de proiecte frumoase și utile pentru oraș, dar aștept ca, de la an la an, implicarea activă a cetățenilor să fie mai mare, pentru că bugetarea participativă permite fiecăruia să vină cu propriul proiect, iar acesta să crească și mai mult gradul de confort și de trai în orașul nostru. Poate această perioadă a sărbătorilor, în care avem mai mult timp de meditat și cântărit, să ne ajute ca, pe viitor, să facem mai mult pentru noi, pentru cei din jur și, de ce nu, pentru întreaga comunitate”, a precizat primarul Lucian Micu.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • vasile 2 ani

    Ce obiective smart city cu panouri fotovoltaice se vor face pentru NEVAZATORI.?Eu stiu ca nevazatorii nu vad nici un fel de lumina

  • Mișu 2 ani

    Pomi ornamentali pe centru, trandafiri… ceasuri publice… treceri de pietoni cu separare sensuri… funcționare scară rulantă la pietonal… decolmatare lac microhidrocentrală,aliniere maluri,plajă…