Ce proiecte ale ONG-urilor au primit finanțare în acest an de la Primăria Roman

HomeSocial

Ce proiecte ale ONG-urilor au primit finanțare în acest an de la Primăria Roman

În acest an, municipalitatea a pus la dispoziția ONG-urilor romașcane suma de 200.000 de lei, pentru proiectele derulate de acestea, în conformitate cu Legea nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Din total, doar suma de 66.190 de lei a fost alocată în acest an, au anunțat marți, 13 iulie, reprezentanții Primăriei Roman. Au fost depuse 12 proiecte, șapte dintre acestea fiind aprobate. Nu a fost depus niciun proiect pentru capitolul „Proiecte de activități pentru tineret”.

La domeniul „Cultură, religie, învăţământ”, Asociația Culturală DoMiDance a obținut un 85,33 de puncte și a primit suma de 10.000 de lei pentru proiectul „Festivalul de teatru de revistă pentru copii și tineri «Albă ca Zăpada»”. Asociația Pantanassa a obținut 79,66 de puncte și a primit finanțare de 10.000 de lei pentru proiectul „Organizarea întâlnirii regionale a Alcoolicilor Anonimi din Moldova – Ed. a III-a”. Preotul Bogdan Gherasimescu a obținut 80,33 de puncte și a primit finanțare de 10.000 de lei pentru proiectul „Sărbătoare în Parohia Sf. Gheorghe Roman”.

La domeniul „Social”, Asociația ISA – Iubire, Speranță, Ajutor a obținut 82,16 puncte și va primi 10.000 de lei pentru proiectul „Zâmbete pentru o dezvoltare armonioasă”. Asociația „Alternative pentru fiecare” a obținut 78,41 de puncte și va primi 7.200 de lei pentru proiectul „Oportunități de incluziune socială pentru persoane aflate în dificultate”.

La domeniul „Activități sportive”, Asociația Club Sportiv Vulpițele Galbene Roman a obținut 78,91 de puncte și va primi 9.990 de lei pentru proiectul „Și fetele joacă fotbal”. Asociația Județean de Baseball și Softball Neamț a obținut 93,41 de puncte și va primi 9.000 de lei pentru proiectul „Cupa federațiilor europene”.

Au fost respinse în fază administrativă cinci proiecte, depuse de: Asociația Culturală „Petru Tocănel”, Asociația Pantanassa, Fundația Umanitară Pacea, Asociația Banca Locală pentru Alimente și Asociația Club Sportiv MTB Roman.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Un ONG al gangurilor romașcane ar fi util… igienizarea acestora, dotarea cu iluminat de descurajare, camere de filmare…

  • Mitrea 2 ani ago

    Preotul Gherasimescu a primit bani ca sa-si intretina masinile de lux cu care se afiseaza la biserica?