Ce proiect a câștigat votul romașcanilor pentru implementare prin bugetare participativă în 2022

HomeSocial

Ce proiect a câștigat votul romașcanilor pentru implementare prin bugetare participativă în 2022

Campania de bugetare participativă „Pentru Roman!” – ediția 2022 s-a încheiat, urmând ca reprezentanții administrației publice locale să implementeze proiectul care a obținut cel mai mare număr de voturi din partea romașcanilor, a informat luni, 30 mai, Primăria Roman.

Cinci proiecte au fost depuse de cetățeni în cadrul ediției din acest an a bugetării participative, iar la procedura de vot au fost înregistrate 2.351 de opțiuni valide. Proiectul care a întrunit cel mai mare număr de voturi și care va fi implementat de Primărie este „Modernizarea Aulei «Garabet Ibrăileanu», la aniversarea celor 150 de ani de existență a Colegiului Național «Roman-Vodă»”, din domeniul infrastructură socială, culturală, educațională și de sănătate, care a întrunit 1.648 de voturi valide.

571 de voturi valide a obținut proiectul „Pump Track Roman”, în timp ce proiectul „Parcări eficiente și securizate pentru biciclete” a obținut 51 de voturi, proiectul „Coșuri de gunoi stradale inteligente” a obținut 44 de voturi, iar proiectul „Reamenajare loc de joacă în zona Ion Creangă / Tudor Vladimirescu” – 37 voturi.

„Aula «Garabet Ibrăileanu» s-a dovedit a fi întotdeauna primitoare pentru activitățile festive, educaționale, caritabile. Sala a fost reabilitată odată cu întreg Corpul A, însă scaunele acesteia au suferit uzură de-a lungul timpului. Unele dintre ele sunt degradate, iar încercarea de a fi reparate nu a avut succes (măsuțele încorporate în bănci nu au putut fi șterse, șmirgheluite, reparate), unele bănci sunt rupte etc. De asemenea, înlocuirea uneia dintre bănci nu este indicată, deoarece ar afecta ansamblul, iar achiziționarea nu este posibilă, modelul fiind foarte vechi. Proiectul prevede achiziționarea și montarea a 170 de scaune noi, moderne și confortabile, potrivite ansamblului arhitectonic și designului liceului, și amenajarea cu mochetă a sălii. Beneficiară a proiectului va fi întreaga comunitatea romașcană deoarece Aula «Garabet Ibrăileanu» este deschisă manifestărilor culturale ale orașului – spectacole, întâlniri culturale, activități ale ONG-urilor locale, revederi, conferințe, simpozioane pe diverse teme, cu participare diversă, de la elevi la adulți, de la profesori la reprezentanți ai altor domenii culturale etc. Proiectul a fost propus de elevul olimpic Luca Țonea”, precizează reprezentanții Primăriei Roman.

Valoarea bugetului propus, pentru anul bugetar 2022 în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectul selecţionat este de 200.000 lei, inclusiv TVA.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0