Prima paginăSocial

Ce proiect a câștigat votul romașcanilor pentru implementare prin bugetare participativă în 2021

Ce proiect a câștigat votul romașcanilor pentru implementare prin bugetare participativă în 2021

Dimensiune text

Campania de bugetare participativă „Pentru Roman!” – ediția 2021 s-a încheiat, urmând ca reprezentanții administrației publice locale să implementeze proiectul care a obținut cel mai mare număr de voturi din partea romașcanilor, informează Primăria Roman.

Cinci proiecte au fost depuse de cetățeni în cadrul ediției din acest an a bugetării participative, iar la procedura de vot au fost înregistrate 961 de opțiuni valide. Proiectul care a întrunit cel mai mare număr de voturi și care va fi implementat de primărie este „Căsuțe pentru colectarea separată a deșeurilor municipale”, care a întrunit 461 de voturi valide. Un număr de 414 de voturi valide a obținut proiectul „Art Garden”, în timp ce proiectul „Reamenajare loc de joacă în zona cinematografului unirea” a obținut 37 de voturi, proiectul „Platformă subterană pentru colectarea separată a deșeurilor” a obținut 35 de voturi, iar proiectul „Rastele de biciclete” – 14 voturi.

Proiectul „Căsuțe pentru colectarea separată a deșeurilor municipale” se înscrie în domeniul amenajare de spații publice. Acesta prevede amplasarea de 5-7 căsuțe cu minim 5 containere (hârtie și carton, sticlă, plastic și metal, deșeuri compostabile, deșeuri reziduale). Accesul la containere se va face cu o cartelă sau cheie pentru a descuraja furtul și distrugerea investiției. Locurile unde sunt propuse a fi amplasate căsuțele sunt următoarele: Fundătura Păcii – zona Penny, Aleea Revoluției – zona de incidență cu casele individuale, bulevardul Roman Mușat – Cinema Unirea, străzile: Tineretului – zona Judecătorie, Ștefan cel Mare – zona CEC Bank, ANL – Vasile Lupu, Ion Creangă – zona Grădinița cu program prelungit nr. 1.

Proiectul a fost propus de romașcana Cristina Lungu. Valoarea bugetului propus, pentru anul bugetar 2021, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectul selecţionat este de 200.000 lei, inclusiv TVA.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0