Ce proiect a câștigat votul romașcanilor pentru implementare prin bugetare participativă în 2021

HomeSocial

Ce proiect a câștigat votul romașcanilor pentru implementare prin bugetare participativă în 2021

Campania de bugetare participativă „Pentru Roman!” – ediția 2021 s-a încheiat, urmând ca reprezentanții administrației publice locale să implementeze proiectul care a obținut cel mai mare număr de voturi din partea romașcanilor, informează Primăria Roman.

Cinci proiecte au fost depuse de cetățeni în cadrul ediției din acest an a bugetării participative, iar la procedura de vot au fost înregistrate 961 de opțiuni valide. Proiectul care a întrunit cel mai mare număr de voturi și care va fi implementat de primărie este „Căsuțe pentru colectarea separată a deșeurilor municipale”, care a întrunit 461 de voturi valide. Un număr de 414 de voturi valide a obținut proiectul „Art Garden”, în timp ce proiectul „Reamenajare loc de joacă în zona cinematografului unirea” a obținut 37 de voturi, proiectul „Platformă subterană pentru colectarea separată a deșeurilor” a obținut 35 de voturi, iar proiectul „Rastele de biciclete” – 14 voturi.

Proiectul „Căsuțe pentru colectarea separată a deșeurilor municipale” se înscrie în domeniul amenajare de spații publice. Acesta prevede amplasarea de 5-7 căsuțe cu minim 5 containere (hârtie și carton, sticlă, plastic și metal, deșeuri compostabile, deșeuri reziduale). Accesul la containere se va face cu o cartelă sau cheie pentru a descuraja furtul și distrugerea investiției. Locurile unde sunt propuse a fi amplasate căsuțele sunt următoarele: Fundătura Păcii – zona Penny, Aleea Revoluției – zona de incidență cu casele individuale, bulevardul Roman Mușat – Cinema Unirea, străzile: Tineretului – zona Judecătorie, Ștefan cel Mare – zona CEC Bank, ANL – Vasile Lupu, Ion Creangă – zona Grădinița cu program prelungit nr. 1.

Proiectul a fost propus de romașcana Cristina Lungu. Valoarea bugetului propus, pentru anul bugetar 2021, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectul selecţionat este de 200.000 lei, inclusiv TVA.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0