Ce nereguli au găsit inspectorii la controalele ANSVSA din luna noiembrie

Dimensiune text

În cursul lunii noiembrie, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 9.763 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii. Ca urmare a neregulilor constatate au fost acordate 99 de amenzi în cuantum de 531.600 de lei.

În județul Neamț, s-au aplicat sancțiuni în valoare de 2.000, constatându-se situații în care un vestiar personal era necorespunzător sau personalul nu avea echipament de protecţie complet. În alte județe, cum ar fi Dâmbovița, sancțiunile au depășit 130.000 de lei.

Conform unui comunicat al ANSVSA, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0