Prima paginăSocial

Ce munci vor presta în acest an beneficiarii de ajutor social

Ce munci vor presta în acest an beneficiarii de ajutor social

Dimensiune text

 

Consilierii locali romașcani vor dezbate, în prima ședință ordinară a acestui an, de joi, 30 ianuarie, un proiect de hotărâre privind aprobarea planului anual de acţiuni pentru repartizarea orelor de muncă către beneficiarii de ajutor social, pentru acest an.

„În conformitate cu articolul 6, alineatul 7 din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat (…), consiliile locale aprobă anual planul de acţiuni sau de lucrări de interes local ce vor fi repartizate beneficiarilor de ajutor social în contul orelor de muncă, prevăzute de lege. Facem menţiunea că în anul 2019 au prestat ore de muncă lunar un număr cuprins între 48 şi 56 de persoane, cu o medie de 32 de ore pe lună. Acţiunile pe care ni le propunem a le repartiza în cursul anului 2020 vizează, în general, salubrizarea unor zone pe care se depozitează necontrolat deşeuri menajere şi nemenajere, precum şi întreţinerea primară a unor zone verzi”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre ce va fi dezbătut joi de consilierii locali.

Conform documentului, lucrări prevăzute a fi efectuate de beneficiarii de ajutor social în lunile ianuarie, februarie, martie, noiembrie şi decembrie se referă la: curăţarea de zăpadă, gheaţă și material antiderapant a trotuarelor; greblat spații verzi; salubrizarea și supravegherea zonelor din apropierea platformelor gospodărești și a punctelor de colectare selectivă, inclusiv din zonele neamenajate; măturat alei, parcuri și trotuare; curățarea de zăpadă și gheață a aleilor din Parcul Municipal și ale părculețelor de joacă pentru copii de pe raza municipiului; curățat șanțuri și rigole străzi.

Pentru lunile cu vreme mai caldă, aprilie – octombrie, lucrările vor presupune: greblat spaţii verzi; măturat alei şi trotuare; greblat, colectat şi încărcat resturi menajere şi vegetale din zone neorganizate (dig Moldova, lizieră Moldova, strada Islazului, Obor, Bazar, Artere ocolitoare, strada Teiului – Pod de fier, Aleea Revoluției – Troiță, liziera Kaufland, Strand, zona blocurilor ANL, locuințe str. Fabricii); curăţat şanţuri şi rigole străzi; salubrizarea si supravegherea platformelor gospodărești și a punctelor de colectare selectivă, inclusiv din zonele neamenajate; pregătire teren în vederea însămânţării gazonului; împrăștiat pământ vegetal; executat gropi în vederea plantării de arbori și arbuști pe aliniamentele stradale; tăiat lăstari arbori de pe aliniamentele stradale.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0