Ce manifestări se organizează de sărbători în acest an la Roman

HomeSocial

Ce manifestări se organizează de sărbători în acest an la Roman

Autoritățile locale au anunțat ce manifestări vor fi organizate în acest an în Roman, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Anul trecut, din cauza pandemiei, nu au fost organizate nici Târgul de Crăciun din Piața „Roman-Vodă”, nici concerte de Crăciun sau de Revelion și nici tradiționalul foc de artificii din centrul orașului, la trecerea dintre ani.

Astfel, miercuri, 15 decembrie, este reluată o manifestare tradițională festivă organizată la Roman pe final de an, „Nunta de Aur”, în cadrul căreia sunt omagiate de către municipalitate cuplurile din oraș care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

Chiar dacă nici în acest an nu vor fi organizate în centrul orașului concerte de amploare de Crăciun sau de Anul Nou, se vor desfășura mini-spectacole cu talente locale romașcane, în amfiteatrul din partea de nord a Pietonalului Ștefan cel Mare, în fiecare zi în perioada 17-23 decembrie, începând cu ora 15.00. În acest an, Pietonalul Ștefan cel Mare are parte de un iluminat special de sărbători, după ce Primăria a achiziționat 455 de perdele luminoase noi, de diferite lungimi, în valoare totală de 135.000 de lei, pentru iluminatul festiv din oraș.

În perioada 20 decembrie – 2 ianuarie, în parcarea de la Colegiul Național „Roman-Vodă” va fi amenajat un mini-parc de distracții – „Orășelul Copiilor”.

Și în acest an, vineri, 24 decembrie, Caleașca lui Moș Crăciun la va aduce cadouri copiilor din oraș, pornind de la ora 9.30 pe traseul: Cartier ANL Vasile Lupu – Cartier Favorit (parcare Stadion – Școala „Roman Mușat”) – Zona Tic-Tac – fostul sediu Bancpost (parcarea din faţă) – Cartier Danubiana („Calul Bălan”) – Str. Anton Pann (intersecția cu Str. Mihai Viteazul – Școala „Calistrat Hogaș”) – Aleea Revoluţiei (micropiaţă) – Cartier Nicolae Bălcescu (Școala „Carol I”) – Bd. Republicii (parcare vizavi de „Abator”) – Str. Smirodava (Piaţa Mică) – Str. Bogdan Dragoş (părculeţ vizavi de Poliţie) – Casa de Cultură (la statuie).

De asemenea, după ce autoritățile au dispus, la începutul acestei luni, măsuri de relaxare a activităților cu public de Crăciun și de Anul Nou, reprezentanții Primăriei Roman au precizat că se va organiza din nou un foc de artificii, în noaptea de Revelion, în centrul orașului, în Piața „Roman-Vodă”.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0