Prima paginăSocial

Ce lucrări se efectuează în oraș, până pe 20 iunie

Ce lucrări se efectuează în oraș, până pe 20 iunie

Dimensiune text

Primăria Roman a anunțat că, din această săptămână, va anunța periodic lucrările care se efectuează în oraș, pentru ca romașcanii să afle din timp în ce zone circulația va fi îngreunată. Astfel, pe site-ul municipalității a fost afișată de vineri lista lucrărilor care vor fi efectuate în oraș în perioada 11-22 iunie.

„În continuare, în Roman sunt în plină derulată lucrările de înlocuire a rețelelor de gaz, care ieșiseră din perioada de garanție și siguranță. Suntem mereu în legătură cu cei de la Delgaz, pentru a interveni și aduce la starea inițială cât mai rapid lucrările pe care le efectuează. Încercăm, de asemenea, soluții care să aducă o cât mai mică atingere domeniului public și disconfort romașcanilor. Pe lângă lucrările care prevăd înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, sunt și la lucrări de reparații la canalizația de telecomunicații, pe strada Ștefan cel Mare, pe sectorul de E85, cuprins între acces Complex hotelier «Mariko Inn» și sensul giratoriu «Dedeman». Asta înseamnă că și în acea zonă va fi o circulație oarecum îngreunată. Dar e o zonă afectată și de lucrările de reparație la trecerea la nivel cu calea ferată și reprezentanții companiei au considerat că e mai bine să intervină acum – dacă tot circulația e restricționată”, a afirmat primarul Leonard Achiriloaei.

Lucrări programate în perioada 11 – 20 iunie 2021, pe raza municipiului Roman

Conform reprezentanților primăriei, în perioada 11 – 20 iunie, sunt programate lucrări care vor afecta circulația rutieră pe o serie de artere ale municipiului Roman, după cum urmează:

1. Lucrări care se desfășoară în conformitate cu Autorizația de Construire 88/14.05.2019 „Înlocuire conducte și branșamente gaze naturale presiune redusă”.

Pe strada Bogdan Dragoș se vor executa lucrări de săpătură pentru înlocuirea conductelor de gaze naturale presiune redusă, alternativ pe cate un sens de circulație, la intersecția cu străzile: Vasile Lupu, Tineretului, Dimitrie Cantemir, Renașterii și strada Soldat Porojan.

De asemenea, se vor executa lucrări de înlocuire a conductelor pe trotuarele, aleile, parcările și spațiile verzi din zona mai sus menționată.

Se vor desfășura lucrări de aducere la starea inițială a zonelor afectate de lucrările menționate (trotuare, spații verzi, parcări) pe strada Bogdan Dragoș.

Se va aduce la starea inițială prin turnarea stratului de beton asfaltic, zona afectată de lucrări din jurul Cinematografului „Unirea” și strada Soldat Porojan. Totodată, vor demara reparațiile pe strada Aprodu Arbore, de la intersecția cu strada Sucedava, până la intersecția cu strada Cuza Vodă.

2. Lucrări care se desfășoară în conformitate cu Autorizația de Construire 20/28.01.2020 „Reparații la canalizație de telecomunicații existentă”.

Pe strada Ștefan cel Mare, pe sectorul de drum DN2 (E85), cuprins între acces Complex hotelier „Mariko Inn” și sensul giratoriu „Dedeman”, se va executa ridicarea în cotă a capacelor căminelor de telefonie și se vor efectua sondajele pentru detectarea canalizațiilor compromise.

Lucrările se vor desfășura etapizat, existând posibilitatea de a surveni modificări în funcție de prognoza meteo.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0