Prima paginăSocial

Ce investiții va demara Primăria în acest an în Roman

Ce investiții va demara Primăria în acest an în Roman

Dimensiune text

Mai multe obiective de investiții sunt în pregătire pentru începerea lucrărilor chiar din acest an, aflate acum în diverse stadii pentru finalizarea documentațiilor necesare, conform precizărilor făcute de primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei în cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, 14 ianuarie.

Unul dintre acestea se referă la reabilitarea, modernizarea dotarea și extinderea ambulatoriului Spitalului Municipal de Urgență Roman, un obiectiv aflat în etapa de finalizare a proiectului tehnic, urmând ca acesta să fie avizat și, în perioada imediat următoare, să înceapă procedura de achiziție pentru dotări și pentru lucrări.

Alt obiectiv în derulare se referă la modernizarea iluminatului public în municipiul Roman. Obiectivul are în acest moment partea de proiectare terminată, urmând să înceapă efectiv în teren înlocuirea corpurilor de iluminat cu lămpi moderne, ecologie și economice.

Un proiect desfășurat de municipalitate alături de Consiliul Județean Neamț, care are inclusă și reabilitarea clădirii de pe bulevardul Roman Mușat, de lângă Sala Sporturilor, în care a funcționat secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal de Urgență Roman și unde va fi construit un nou centru pentru tineri defavorizați, se află în etapa de finalizare a proiectului tehnic și urmează procedura pentru execuția lucrărilor. Proiectul privind reabilitarea termică a șapte blocuri din municipiul Roman va fi finalizat în prima parte a anului 2022, urmând a se încheia cu două blocuri de pe străzile Libertății și Roman Mușat.

Alte proiecte sunt în faza premergătoare de implementare. Proiectul de la Liceul Tehnologic «Vasile Sav», Complexul din strada Fabricii pentru persoane defavorizate și Centrul Multicultural «Unirea» sunt în acest moment în faza de achiziție a proiectului tehnic de execuție, urmând ca, după finalizarea acestor proceduri, în maximum o săptămână-două, să înceapă efectuarea proiectului tehnic propriu-zis. În aceeași situație se găsește și proiectul de la Școala de Arte «Sergiu Celibidache», în această etapă preliminară de achiziție – acesta va fi primul proiect al Primăriei Roman pentru care, din acest an, proiectul tehnic și execuția vor fi incluse într-o procedură de achiziție unitară, având în vedere termenul de implementare foarte scurt”, a afirmat primarul Leonard Achiriloaei.

Două proiecte importante pentru cartierele Nicolae Bălcescu și Petru Rareș se află în etapa de pre-contractare. Unul se referă la reabilitarea și modernizarea Școlii „Carol I” și a străzilor nemodernizate din cartierul Nicolae Bălcescu, iar celălalt cuprinde atât reabilitarea Școlii „Costache Negri”, cât și reabilitarea de străzi din cartierul „Petru Rareș”.

În afară de acestea, reprezentanții municipalității au în vedere inițierea documentațiilor privind proiecte de mobilitate urbană, investiții în sistemul sanitar, în energie regenerabilă sau gestionarea deșeurilor, în funcție de disponibilitățile de finanțare din fonduri guvernamentale, Programul Operațional Regional sau Planul Național de Redresare și Reziliență.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0