Ce consilieri locali fac parte din consiliile de administrație ale școlilor

HomeSocial

Ce consilieri locali fac parte din consiliile de administrație ale școlilor

 

cnrv  roman vodaÎn următoarea ședință a Consiliului Local, ce va avea loc miercuri, 31 august, se va stabili care sunt consilierii locali ce vor reprezenta municipiul în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ din Roman.

Aceste numiri se fac după fiecare alegeri locale, iar rolul aleșilor locali este de a participa la ședințe și de a aduce în atenția conducerii Primăriei Roman problemele din unitățile școlare. Pentru această muncă, aleșii nu sunt remunerați și nu pot lua decizii, ci sunt mai mult observatori, deși, în anii anteriori, doar prea puțini dintre consilieri au luat și parte la aceste întrevederi.

În acest moment, se propune ca din Consiliul de Administrație (CA) de la la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” să facă parte  Bogdan-Costinel Andrieș,  Constantin Ghica – PNL și Iulia Havrici Tomșa – PSD. Colegiul Tehnic „Petru Poni”  va fi reprezentat de: Miluță Scutaru, George Bălan – PNL și Constantin Holban – PSD. La Colegiul Tehnic „Danubiana” au fost propuși: Andrei Fron, Mircea Beloiu – PNL și Ilie Boloca – PSD. Colegiul Tehnic „Miron Costin” va fi reprezentat de: Ștefan Grațian Iacob, Constantin Ghica – PNL și Eugen Patrașcu – PSD. La Liceul cu Program Sportiv vor activa în CA: Dragoș Viorel Moroșanu, Lucian Ioan Pascariu – PNL și Daniel Laurențiu Vasiliu – PSD.

Din CA de la Colegiul Naţional „Roman Vodă” fac parte: Leonard Achiriloaei, Ioana-Roxana Iorga – PNL și Ilie Boloca – PSD. Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” va fi reprezentat de Radu Cătălin Curpăn (PSD) și Lăcrămioara Dana Păiuș (PNL). Liceul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc de Assisi” îi va avea alături pe: Petru Farcași și Iacob Ștefan Grațian, ambii de la PNL. Şcoala de Artă „Sergiu Celibidache” va fi reprezentată de Daniela Gabriela Suman, de la PNL. La Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri”, membri în CA sunt: Leonard Achiriloaei, Dragoș Viorel Moroșanu – PNL și Iulia Havrici Tomșa. La Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, membri în CA sunt: Ioana Roxana Iorga, Lăcrămioara Dana Păiuș și Bogdan-Costinel Andrieș, toți de la PNL.

Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” îi va avea în CA pe: Daniela Suman și Mircea Beloiu de la PNL și pe Daniel Laurențiu Vasiliu, de la PSD. Şcoala Gimnazială „Calistrat Hogaş” va fi reprezentată de doi liberali: Lucian Ioan Pascariu și George Balan. La Şcoala Postliceală Sanitară „Moldova” va fi prezent Leonard Achiriloaei, la Şcoala Postliceală Sanitară „Preuniversitaria Roman Muşat” va fi Dana Păiuș, iar la Clubul Copiilor Roman – condus de Ilie Boloca – va fi Andrei Fron.

La început de an școlar, unii dintre consilieri au participat inclusiv la deschiderea oficială, ceea ce este de așteptat să se întâmple și în inaugurarea anului școlar 2016-2017.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0