Prima paginăSocial

Ce așteptări au oamenii de afaceri de la Primărie în anul 2020

Ce așteptări au oamenii de afaceri de la Primărie în anul 2020

 

Marți, 21 ianuarie, la Primăria municipiului Roman a avut loc o nouă dezbatere pe tema bugetului ce se creionează pentru anul în curs, la discuții fiind invitați oamenii de afaceri din oraș. Față de anii anteriori, numărul celor care au dat curs invitației a fost mai scăzut, însă fiecare dintre participanți a venit cu propuneri pentru comunitate.

Una dintre sugestiile transmise autorităților locale a fost cea legată de o mai bună mediatizare a vieții culturale și spirituale. Un alt reprezentant al mediului de afaceri a reiterat nevoia de înființare a unui parc industrial. „Am vrut să achiziționăm baza de la fostul Polirom, dar ea a fost cumpărată de un investitor privat, care înțeleg că intenționează crearea unui astfel de parc și a unui centru expozițional. Problema majoră este aceea că nu dispunem de terenul necesar, dar suntem deschiși să investim într-un astfel de teren, dacă el va avea acces facil către infrastructură mare rutieră”, a precizat primarul Lucian Micu.

În cadrul discuțiilor, o veste bună a venit și din partea omului de afaceri Mitică Ouatu, care deține spațiile comerciale de la Favorit și care a declarat că, începând de luni, 27 ianuarie, vor debuta lucrările de reparare a scărilor și terasamentului. Tot acesta a propus o regândire a sistemului de educație, astfel încât tinerii să înceapă să învețe meserii care, din diferite motive, sunt foarte căutate dar nu mai există persoane care să le facă. Desființarea școlilor de arte și meserii a condus la această penurie, însă primarul Lucian Micu spune că ia în calcul ca, după modelul marilor orașe, împreună cu specialiștii din educație, să găsească soluții de creare a unor clase de elevi care să se specializeze pe munci care se caută acum, în special în domeniul construcțiilor.

Agenții economici s-au plâns și de actuala legislație din domeniul licitațiilor prin care câștigătoare sunt declarate firmele care oferă prețul cel mai mic, iar acest lucru face ca, uneori, calitatea să nu fie optimă. În general, oamenii de afaceri au apreciat modul cum a fost construit bugetul local pentru anul în curs și s-au arătat mulțumiți de ceea ce se face, un eveniment apreciat fiind festivalul Kult Fest, ajuns în acest an la cea de-a cincea ediție, și care ar putea pune, peste ani, Romanul pe harta preferate ale celor care îndrăgesc muzica bună și pitorescul orașelor de provincie.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0