Prima paginăSocial

[VIDEO] Ce a făcut Primăria Roman pe parcursul anului 2018

[VIDEO] Ce a făcut Primăria Roman pe parcursul anului 2018

Dimensiune text

 

 

În prima zi a primăverii, primarul Lucian Micu a prezentat raportul de activitate pe anul precedent. Evenimentul s-a desfășurat în Sala „Manolescu Strunga” din cadrul Primăriei municipiului Roman, în prezența angajaților din instituție și a reprezentanților mass-media. Raportul de activitate a constat într-un film de aproximativ zece minute, raportul complet și detaliat pe principalele activități ale direcțiilor și serviciilor din instituție fiind publicat pe site-ul Primăriei.

„Pentru mulți dintre cetățeni, administrația publică locală este privită cu reținere. Eu îmi doresc ca Primăria să devină, în timp, o instituție respectată, un prieten de bază al fiecărui cetățean. Vă spun, cu sinceritate, că nu e ușor să conduci o Primărie, dar cred că, împreună, putem face ca administrația locală să fie și mai utilă, iar munca fiecărui funcționar din instituție să fie eficientă și îndreptată către nevoia oamenilor. Mai avem de lucrat, probabil, la mentalitate și îmi doresc ca toți să facem un efort în acest sens. Pe site-ul instituției, am afișat raportul de activitate al principalelor direcții și servicii. Am fost întrebat dacă are vreun sens să trecem toate tipurile de activități desfășurate pe parcursul unui an. Nu știu dacă are vreo relevanță pentru fiecare dintre cei care îl citesc, dar în mod sigur ele reflectă munca celor care lucrează în Primărie și care, de cele mai multe ori, își dau tot interesul să-și facă treaba și să o facă bine. Mă bucur să remarc o implicare din ce în ce mai mare a cetățenilor în viața orașului nostru, care vine în completarea viziunii pe care eu și echipa mea o avem pentru dezvoltarea Romanului. Împreună putem face performanță în administrație, împreună putem să fim și mai mândri că suntem romașcani.”, a declarat, în deschiderea evenimentului, primarul Lucian Micu.

 

Raportul detaliat pe principalele direcții și servicii din cadrul Primăriei municipiului Roman pentru anul 2018 poate fi consultat mai jos sau la următoarea adresă: https://primariaroman.ro/wp-content/uploads/2019/03/2019-03-01-RAPORT-FINAL-2018.pdf.

 

 

 

Video: Primăria municipiului Roman

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Doru Mihaescu 2 ani

    In anul 2018 s-a implinit o jumatate de secol de cand Romanul nu mai este capitala a unei unitati administrativ-teritoriale, asa cum fusese anterior, in mod neintrerupt, timp de peste patru secole, de la prima atestare documentara, la mijlocul secolului al XVI-lea, a Tinutului Roman, urmat, la jumatatea secolului al XIX-lea, de Districtul Roman, apoi, dupa Reforma Administrativa din 1864, din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, de Judetul Roman, inlocuit de comunisti in 1950, dupa model sovietic, de Raionul Roman, in sfarsit, devenit simplu municipiu al Judetului Neamt, dupa Reforma Administrativa din anul 1968. Pana atunci, Neamtul si Romanul fusesera doua unitati administrative distincte, fiecare cu specificul ei, avand capitale comparabile din toate punctele de vedere. Daca dupa 1989 Romania ar fi avut conducatorii pe care ii merita, aceasta nedreptate, ca si altele de acest fel, care au afectat in primul rand Moldova, cea mai napastuita de soarta dintre provinciile romanesti, ar fi fost cu siguranta indreptata, iar Romanul, cu cele peste trei sute de localitati pe care le-am identificat ca i-au apartinut de-a lungul celor peste patru secole, ar fi fost un judet viabil al Romaniei, care si-ar fi onorat atat trecutul, cat si prezentul si prin care, la fel ca si prin altele care s-ar fi cuvenit sa reapara si sa fie repuse in valoare, cu totii am fi fost mai bogati in diversitatea unitatii noastre.