Prima paginăSocialSanatate

Cazarea la Spitalul Roman este mai scumpă ca la hotel

Dimensiune text

O zi de spitalizare la Spitalul Roman costă şi peste 300 de lei.

O zi de spitalizare la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman este decontată de către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ cu sume care ar putea concura cu o zi de cazare la un hotel de lux. Acest lucru este normal, pentru că în costul mediu pe care îl decontează CAS Neamţ sunt incluse cheltuielile cu salariile şi tichetele de masă ale personalului, utilităţi, hrană, medicamente, materiale sanitare, alte cheltuieli materiale, inclusiv radiografii şi analize medicale.

Conform datelor funizate de Spitalul Roman, în luna august, cea mai mare sumă decontată pentru o zi de spitalizare a fost la secţia de Chirurgie infantilă, unde costul mediu al unei zile a fost de 371,11 lei. Pe locul doi în topul celor mai scumpe secţii se află Oftalmologia, unde spitalul a încasat pentru o zi de spitalizare 342 de lei. Printre secţiile cu un cost mediu de peste 300 de lei pe zi de spitalizare se numără şi secţiile Chirurgie şi Obstetrică-Ginecologie. În celelalte secţii, pentru o zi de spitalizare se decontează până la 260 de lei. Tariful cel mai mic se regăseşte la secţia Recuperare, unde costul mediu al unei zile de spitalizare este de 172 de lei.

În ceea ce priveşte servicile medicale care sunt oferite în regim de spitalizare de zi, acestea reprezintă mina de aur pe care Spitalul Roman o poate exploata pentru a-şi spori veniturile. De exemplu, în secţia de Boli infecţioase, pentru tratamentul şi monitorizarea gastroenteritei acute, CAS Neamţ decontează 206 lei pe caz. În secţia Cardiologie, tromboflebita superficială este decontată cu 276 de lei, iar la secţia Chirurgie, tratamentul unui panariţiu este decontat cu 460 de lei. În secţia de Psihiatrie, o simplă consultaţie pentru tratamentul depresiei costă 220 de lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • johnny 8 ani

    de spaga nu spuneti nimic? care mai sunt preturile?