Câți romașcani călătoresc zilnic în sistemul de transport în comun

HomeSocial

Câți romașcani călătoresc zilnic în sistemul de transport în comun

 

Două programe sociale aplicate de Primăria Municipiului Roman vor continua și în acest an, după cum a declarat luni, 13 ianuarie, primarul Lucian Micu. Este vorba despre programul de acordare a tichetelor sociale pentru persoanele cu venituri reduse și programul de acordare a subvențiilor pentru cei care folosesc sistemul de transport în comun din Roman.

„Un program pe linia Direcției de Asistență Socială pe care ni-l dorim să continue se referă la acordarea de tichete sociale. Odată cu aprobarea bugetului vom supune aprobării Consiliului Local și regulamentul de acordare a acestor tichete, care va rămâne în aceeași formă ca și în acest an, în sensul în care venitul maxim pe care trebuie să îl aibă beneficiarii este de 1.200 de lei de persoană, iar celelalte condiții să rămână neschimbate”, a afirmat primarul Lucian Micu.

Beneficiarii tichetelor sociale acordate, cu aprobarea Consiliului Local, din fonduri de la bugetul local al municipiului Roman sunt familii în care cel puţin un membru este pensionar sau persoană cu handicap, persoanele singure pensionare, persoanele singure încadrate în grad de handicap, care au domiciliul în municipiul Roman şi realizează venituri nete ce nu depăşesc 1.200 lei/lună/membru de familie. La cea de-a doua tranșă din acest program social din anul anterior s-au înscris 1.894 de persoane care au îndeplinit condițiile din regulament, sprijin material constând în acordarea de două ori pe an de tichete sociale în valoare de 70 de lei, în vederea achiziţionării de alimente de bază şi medicamente.

„De asemenea, la fel, vor rămâne neschimbate și condițiile și pentru acordarea subvenției la transport pentru categoriile sociale care beneficiază de aceste forme de sprijin din partea autorității publice locale. Subvențiile la transport s-au ridicat anul trecut la circa 6-700.000 de lei, iar anul acesta vom bugeta ceva mai mult, în jur de 700.000 de lei sunt estimările noastre. Acum avem mai bine de 1.000 de abonamente subvenționate, în condițiile în care operatorul de transport în comun înregistrează în jur de 3.000 de călătorii zilnic”, a mai afirmat primarul Lucian Micu.

Beneficiari ai acestor subvenții la transportul în comun pot fi cetățeni din municipiul Roman: șomeri în plată, persoane beneficiare de ajutor social și care prestează ore de muncă în folosul comunității,  persoane persecutate sau deținute politic, pensionari cu venituri reduse, persoane cu handicap și însoțitori ai acestora, ori elevi din familii cu venituri reduse, pe perioada cursurilor.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0