Prima paginăSocial

Câți copaci și unde s-au plantat anul trecut în Roman

Câți copaci și unde s-au plantat anul trecut în Roman

Dimensiune text

 

 

Conform raportului de activitate prezentat de administrația publică locală, anul trecut, pe lângă cei 5.000 de molizi donați de Arhiepiscopia Romanului, în Roman s-au mai plantat peste 3.000 de arbori din diferite specii. De asemenea, cu materialul floricol din serele Primăriei, de pe strada Ogoarelor, s-au plantat circa 50.500 fire flori anuale, bienale și crizanteme sau „varză” decorativă.

În ceea ce privește plantarea de arbori, în anul 2017 au fost plantați: 1.252 de tei (pe bulevardul Roman Mușan – Florilor, străzile Anton Pann, Chimiei, Mihai Viteazu, Dumitru Mărtinaș, Muzeul de Artă, alveole Cimitir, Aleea Revoluției, Sucedava), 390 de mesteceni (Muzeul de Artă, parc, Școala „Calistrat Hogaș”, Anton Pann, Mihai Viteazu, Școala „Roman Mușa”t, bulevardul Roman Mușat), 300 de salcâmi (microhidrocentrală și pe strada Nicolae Bălcescu), 25 de paulownia (Ștefan cel Mare, Mihai Viteazu, bulevardul Republicii, Ștrand, bulevardul Roman Mușat), 75 de scoruși (strada Mihai Viteazu, bulevardul Republicii, bulevardul Roman Mușat), 200 de salcii (Ștrand), 18 cireși japonezi și 40 de catalpa în Pietonal Ștefan cel Mare, 45 de thuya – pe aliniamentul E85, între Doi Măgari și Hotel, 270 de frasini și 40 de molizi (Casa de Cultură, parcul de la Poliție, parcul de la Primărie).

Către asociațiile de proprietari au fost distribuiți pentru a fi plantați 1.100 de arbori, din speciile tei, paltin, frasin și mesteacăn.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • Lica Mosu 3 ani

    Si cati s-au…prins ??!! Doar catva, spre….zero % !! PS Puteti sa-i numarati ca nu-s mai multi decat degetele .. !!

  • Ionel 3 ani

    Ar fi bine ca anul acesta sa punem copaci mai grosi si sa incercam sa-i udam pana se prind. Castanii plantati anii trecuti in parc au fost mai mari.