HomeEducatie

Catedrele titularizabile se împart la județ

Profesorii și învățătorii care au obținut cel puțin media 7 la examenul de titularizare își vor primi catedrele luni, 13 august, în ședință publică ce va fi organizată la Piatra Neamț, la sediul Liceului Tehnologic Economic Administrativ Piatra Neamț.

 

Repartizarea se va face pe centre de examen, în ordinea descrescătoare a mediilor, pe discipline. Pentru cele șase centre de examen din zona Romanului, Școala Gimnazială Gîdinți, Școala Gimnazială Ion Creangă, Școala Generală „Vasile Alecsandri”, Colegiul Național „Roman-Vodă”, Liceul Tehnologic „Vasile Sav” și Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, repartizarea va începe la ora 12.45, pentru fiecare centru de examen fiind rezervate între 10 și 25 de minute, în funcție de numărul de candidați care au susținut examenul în centru și de numărul de posturi titularizabile. Conform adresei Inspectoratului Școlar Județean Neamț, candidații trebuie să fie prezenți în sală cu o jumătate de oră mai devreme față de ora programată, avînd asupra lor cartea sau buletinul de identitate. Din păcate, însă, nu toți candidații care vor avea note mari vor pleca acasă și cu hîrtia care le conferă o catedră pînă la pensie. Numărul de posturi titularizabile este mai mic decît cel al candidaților care au obținut medii de trecere. Sînt 112 posturi care se pot ocupa pe perioadă nedeterminată.

În aplicația deschisă de Ministerul Educației pentru județul Neamț au fost introduse 1.455 de posturi, dar cele care rămîn după scăderea celor titularizabile reprezintă catedre incomplete, posturi date pentru continuitate și cele pentru suplinire. Dintre posturile titularizabile, 70 sînt în mediul urban și 22 sînt în mediul rural. Cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare și educatoare, unde sînt, de altfel, și cele mai multe posturi, la educație fizică și sport, limba engleză, limba franceză și limba română.

Articol nou

Comentarii

WORDPRESS: 0