Câte școli din județul Neamț mai au încă toaleta în curte

Câte școli din județul Neamț mai au încă toaleta în curte

Dimensiune text

 

Situația unităților de învățământ din județul Neamț cu grup sanitar exterior a fost una dintre temele discutate miercuri, 29 ianuarie, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural al judeţului Neamţ, desfășurată de la ora 11.00 la Palatul Administrativ din Piatra Neamț, informează Prefectura Neamț.

Inspectorul școlar general al ISJ Neamț, Mihai Obreja, a prezentat membrilor colegiului atât situația unităților de învățământ cu grup sanitar exterior, cât și cea a unităților de învățământ preuniversitar fără niciun sistem de pază,  aceste aspecte fiind o preocupare a actualei conduceri a Inspectoratului Școlar Județean, precum și a Instituției Prefectului Județului Neamț.

Conform situației prezentate, în județ există 61 de corpuri de școală cu grupuri sanitare exterioare (una dintre acestea figurând ca sală de sport). Pentru 30 de unități dintre cele 60 enumerate s-au alocat fonduri, iar trei unități, la care nu s-au finalizat lucrările din lipsa de fonduri, au fost cuprinse în lista de solicitări pentru finanțare în acest an. Pentru alte 12 școli s-a solicitat Ministerului Educației și Cercetării finanțări pentru lucrări noi.

În cadrul aceleiași ședințe, au fost discutate și activitățile desfășurate și rezultatele obținute pentru creșterea gradului de siguranță publică în incinta și zona adiacentă unităților de învăţământ preuniversitar. Astfel, în ceea ce privește paza unităților de învățământ din județ, conform situației prezentate de reprezentanții ISJ Neamț, din totalul de 331 de unități școlare, 246 (74,32%) au cel puțin un sistem de pază, iar 72 de școli (21,75%) au sistem mix de pază – pază proprie, firmă specializată, pază asigurată de unitatea administrativ-teritorială sau supraveghere video.

„Într-o bună colaborare a autorităților locale cu Inspectoratul Școlar, Inspectoratul Județean de Poliție și Inspectoratul Județean de Jandarmi trebuie să asigurăm protecția copiilor, atât în interiorul unităților de învățământ, cât și în zonele de proximitate ale acestora. Rugămintea mea este ca atunci când vin copiii la școală, dar și când pleacă, eventual și în timpul pauzelor, cei de la posturile de poliție locală să efectueze o monitorizare în zona școlilor”, a subliniat prefectul județului Neamț, George Lazăr.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0