Prima paginăSocial

Case și curți inundate în comunele Bozieni, Oniceni și Ion Creangă

Case și curți inundate în comunele Bozieni, Oniceni și Ion Creangă

Dimensiune text

 

 

În urma ploilor care au afectat județul Neamț în după-amiaza zilei de luni, 6 mai, și în noaptea de luni spre marți, mai multe gospodării au fost inundate, fiind necesară intervenția echipelor pentru situații de urgență.

Pentru județul Neamț au fost emise două atenționări meteo de tip cod galben, vizând ploi abundente și vânt puternic, valabile luni și marți, în timp ce ieri după-amiază municipiul Roman și mai multe comune din zonă s-au aflat timp de două ore sub avertizare meteo de tip cod portocaliu pentru fenomene meteo imediate, care vizau averse torențiale cu acumularea de 35 – 40 litri de apă pe metrul pătrat, grindină de mici și medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

Conform unui raport al ISU Neamț, în urma ploilor, au fost afectate gospodării din localitățile: Crăiești, comuna Bozieni, satul Solca, din comuna Oniceni, și satul Ion Creangă. La Crăiești, două persoane au fost evacuate din locuințele inundate de ape. 91 de curți au fost inundate, 80 în satul Solca, patru în satul Crăiești și șapte în Ion Creangă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a executat o misiune de evacuarea apei din curțile din satul Solca, iar în această dimineață în satul Ion Creagnă. De asemenea, comitetele locale pentru situații de urgență (CLSU) din Bozieni, Oniceni și Ion Creangă au intervenit cu buldoexcavatoare pentru decolmatarea şanţurilor şi podeţelor. CLSU Roman a intervenit pentru degajarea a doi copaci doborâți de vânt în zona bulevardul Roman Mușat – strada Aprodu Arbore și pe strada Energiei, în timp ce echipele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași au intervenit pentru degajarea arborilor căzuți pe carosabil pe DN 15, în extravilanul orașului Bicaz.

Până marți dimineață nu fuseseră raportate în Neamț avarii la rețelele de alimentare cu energie electrică ori la căile de comunicații. Atenționarea meteo de tip cod galben sub care se află județul Neamț expiră marți seară, 7 mai, la ora 23.

Foto: ISU Neamț – intervenții pentru evacuarea apei din curți în comuna Ion Creangă. DRDP Iași – intervenții pentru îndepărtarea arborilor prăbușiți pe carosabil în urma furtunilor, pe DN 15, extravilan Bicaz.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0