Prima paginăSocial

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, redeschisă din 23 martie

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, redeschisă din 23 martie

Dimensiune text

 

Reprezentanții Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Roman au luat decizia de a închide activitățile instituției la începutul acestei săptămâni, în contextul reprezentat de pericolul răspândirii noului coronavirus COVID-19. Autoritățile locale afirmă că a purtat discuții cu reprezentanții CARP pentru a-i sprijini în reluarea activității de la începutul săptămânii viitoare.

„Am discutat în aceste zile, așezat, cu calm și responsabilitate maximă, cu reprezentanții CARP, care au decis luni să închidă de tot activitatea. Știu și înțeleg, cu toții ne temem, dar trebuie să fim solidari în aceste vremuri și să ne înțelegem cât mai bine unii pe alții. Am reușit să deblocăm această situație, astfel încât pensionarii să aibă acces, de luni, 23 martie, din nou la serviciile de întrajutorare. Vreau să le mulțumesc tuturor angajaților CARP care au înțeles că trebuie să le fim de ajutor în aceste vremuri celor în vârstă, unii care chiar nu au pe nimeni alături. Le garantez angajaților că noi le vom pune la dispoziție măști și dezinfectant, astfel încât nimeni să nu fie în pericol, atât timp cât folosesc aceste mijloace de protecție și se dezinfectează des în special pe mâini”, a precizat primarul Lucian Micu.

La nivelul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Roman s-au luat deja măsuri pentru ca persoanele vulnerabile, în special vârstnicii care au o mobilitate scăzută să fie asistați, și să primească ajutor pentru cumpărăturile urgente. Toate persoanele în vârstă pot apela numărul de telefon 0786.771.737, funcțional non stop, iar un echipaj cu asistent medical și asistent social se va deplasa la domiciliul solicitanților pentru a le evalua starea de sănătate și, în caz de nevoie, să le cumpere produsele necesare.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0