Casa Celibidache are finanțare asigurată de la CNI

HomeCultural

Casa Celibidache are finanțare asigurată de la CNI

 

 

Șansele pentru reabilitarea Casei Celibidache încep să crească, după ce administrația locală nu a primit fondurile europene necesare pentru modernizarea imobilului. Soluția ar urma să vină de la Compania Națională de Investiții (CNI), asta după ce Consiliul Județean a preluat clădirea în administrare și a promovat-o pe lista de investiții a agenției naționale care se ocupă de marile proiecte de construire de obiective.

Primarul Lucian Micu a declarat că are informații, de la președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, conform cărora există finanțare alocată pentru reabilitarea imobilului: „În legătură cu Casa Celibidache, pot să vă spun că am purtat o nouă discuție cu președintele Consiliului Județean, în acest moment se află în realizare studiul de fezabilitate pentru reabilitarea acestei clădiri, document preliminar necesar obligatoriu pentru a fi depus, ulterior, pentru finanțare la Compania Națională de Investiții (CNI), acolo unde am înțeles că există deja sume alocate pentru acest obiectiv”.

În luna martie, consilierii locali au aprobat transmiterea clădirii din proprietatea publică a Municipiului Roman și administrarea Consiliului Local (CL) Roman, în proprietatea publică a Județului Neamț și administrarea Consiliului Județean Neamț, astfel încât această instituție să încerce să găsească fondurile necesare reabilitării casei în care a trăit celebrul dirijor și compozitor. Conform hotărârii CL Roman, imobilul s-a transmis cu scopul realizării lucrărilor de consolidare și reabilitare, în vederea organizării în clădire doar a unor activități în domeniu cultural de interes județean și includerea acestuia în circuitul muzeal județean, inclusiv amenajarea unui spațiu dedicat memoriei celebrului muzician Sergiu Celibidache. Hotărârea mai stipulează faptul că, „în condițiile în care lucrările de reabilitate nu vor începe în termen de un an de la data transmiterii bunului, acesta va reveni în domeniul public al municipiului Roman”.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0