HomeSocial

Caritas face apel pentru creşterea bugetului serviciilor sociale

Vineri, 16 octombrie, la ora 18.00, în 54 de localităţi din România, printre care Sagna şi Săbăoani, din zona Roman, organizaţiile Caritas, susţinute de partenerii lor, vor face un apel către Guvern pentru a creşte valoarea finanţării de la bugetul de stat pentru dezvoltarea serviciilor sociale, ajutând, astfel, pe cei 40% din cetăţenii României care se află în risc de sărăcie şi excluziune socială, să trăiască o viaţă demnă.

stele 02Cel mai amplu gest de solidaritate cu persoanele aflate în dificultate, evenimentul „Un milion de stele”, a ajuns la ediţia a şasea în România. Anul acesta, evenimentul aduce în prim plan importanţa serviciilor sociale şi impactul pozitiv pe care acestea îl au la integrarea profesională şi socială a persoanelor aflate în situaţii de risc.

Vineri, la ora 18.00, în cele 54 de localităţi din România se vor aprinde candele ale solidarităţii, se va face cunoscută petiţia iniţiată de Confederaţia Caritas România – „DA Servicii Sociale” – şi se vor strânge semnături care vor crea baza de susţinere pentru a convinge Guvernul să crească bugetul pentru servicii sociale, cu 0,3% din PIB pe an, până în 2020. Petiţia poate fi semnată şi online, la adresa: www.caritasromania.ro/da_servicii_sociale.

La Sagna, evenimentul va avea loc la biserica „Înălţarea Domnului”, iar la Săbăoani se va organiza la biserica „Sfântul Mihail”.

„Prin evenimentul «Un milion de stele», susţinem cauza persoanelor nevoiaşe şi a grupurilor marginalizate din punct de vedere social, de a avea acces la servicii sociale, pentru a depăşi situaţia de dificultate în care se află. Acţiunea face apel şi către publicul larg, mass-media, autorităţile centrale şi locale, să susţină un sistem de asistenţă socială transparent şi sustenabilitatea finanţării şi furnizării serviciilor sociale. Prin organizarea evenimentului «Un milion de stele», Confederaţia Caritas România s-a asociat, încă din anul 2009, acţiunilor similare organizate în Europa, cu scopul de a sensibiliza cetăţenii şi de a-i îndemna spre solidaritate cu persoanele care trăiesc în sărăcie şi care suferă de fenomenul excluziunii sociale. A aprinde o lumânare într-un spaţiu public reprezintă gestul simbolic de a fi solidar cu o persoană aflată în dificultate”, a precizat Mariana Crângaşu, din cadrul Confederaţiei Caritas România.

Acest eveniment este organizat în cadrul Proiectului „ONG-uri mai puternice împreună! Lobby şi advocacy pentru crearea de oportunităţi egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finanţărilor publice”, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG din România.

Comentarii

WORDPRESS: 0