Prima paginăAdvertorial

Care sunt echipele favorite să câștige Euro 2020

Care sunt echipele favorite să câștige Euro 2020

Dimensiune text

După ce a fost amânat anul trecut, Euro 2020 în sfârșit se apropie cu pași repezi. Cu 24 de țări concurând pentru titlul de campioană europeană, a 16-a ediție a Campionatului European promite numeroase meciuri spectaculoase. Dar cine sunt favoriți pentru câștigarea Euro 2020? Citește în continuare pentru a afla.

Competițiile internaționale pot fi imprevizibile

Înainte de toate, ar trebui să precizăm că, adesea, competițiile internaționale pot fi pline de surprize. Așa că oricât studiezi valoarea echipelor și succesul fiecărui jucător în parte la echipa de club, va fi greu să prezici câștigătorul. La Campionatul Mondial din 2018, Franța a pornit de pe locul 4 în topul echipelor favorite să câștige, Croația de pe locul al 10-lea.

După un sezon deosebit de dificil pentru fotbal, cu un program foarte încărcat, e posibil ca valoarea și experiența băncii de rezerve să joace un rol mai important ca niciodată.

Pentru calcularea cotelor fiecărei echipe se iau în considerare factori precum rezultatele din calificări și meciuri amicale, forma jucătorilor și rezultatele echipelor de club pentru care evoluează, calitatea întregului lot, dificultatea grupelor, coeficientul UEFA, și altele.

Două echipe se luptă momentan pentru titlul de favorită, ambele cu un lot foarte valoros, probabil de invidiat pentru orice antrenor din lume.

Anglia și Franța sunt favorite pentru câștigarea Euro 2020

Vor exista mici diferențe, dar aproape fiecare casă de pariuri online oferă cotă de 5.00 – 6.00 pentru ambele echipe, deci sunt favorite să câștige Euro 2020 în acest moment.

Campioana mondială Franța are o echipă impresionantă și un antrenor care i-a mai ghidat către succes. Selecționerul Franței, Didier Deschamps, a decis să-l readucă la națională pe Karim Benzema, golgeterul lui Real Madrid, deci ”Les Bleus” vor avea un atac și mai periculos.

O victorie ar marca a doua oară când francezii au cucerit simultan atât Cupa Mondială, cât și Campionatul European, după ce au făcut-o și în anul 2000 după o finală împotriva Italiei.

Anglia, în schimb, se prezintă la această competiție după o secetă de trofee ce durează din 1966. Selecționerul Gareth Southgate pare încă indecis asupra celei mai bune echipe pe care englezii ar trebui să o pună pe teren, dar asemănător cu Franța, Anglia are un lot excepțional.

Așteptările sunt mari pentru englezi, care pornesc Euro 2020 cu cea mai bună șansă pe care au avut-o în ultimele decenii. Întrebarea e dacă nu câștigă acum, atunci când?

Alte echipe de urmărit

Belgienii le „suflă în ceafă” celor două echipe favorite cu o cotă foarte bună de 7.00 pentru câștigarea Euro 2020. Va fi probabil ultima șansă pentru mulți fotbaliști din Generația de Aur a Belgiei să câștige un trofeu major.

Eden Hazard, Kevin de Bruyne, Toby Alderweireld, Romelu Lukaku și alții vor încerca să se ridice la înălțimea așteptărilor care întotdeauna au fost înalte pentru această generație talentată a ”Diavolilor Roșii”.

Spania, Germania, Italia și Portugalia urmează podiumul favoriților, cu cote variabile între 7.00 și 10.00.

Mulți jurnaliști sportivi consideră Spania ca posibila echipă surpriză a campionatului. Antrenorul Luis Enrique a decis să nu-l convoace pe căpitanul și talismanul naționalei, Sergio Ramos, dar ”La Furia Roja” va dispune de numeroși tineri foarte talentați, îndrumați de jucători cu experiență și de un selecționer progresiv.

Spaniolii sunt în formă la nivel internațional, așa că au șanse bune să devină cea mai de succes echipă din istoria competiției și să ridice trofeul european pentru a 4-a oară.

Pe de altă parte, naționala Germaniei a avut performanțe dezamăgitoare în ultimele competiții, dar după cum bine știm, nemții pot domina orice adversar dacă sunt în formă și sunt motivați.

Cu un lot extrem de talentat, și un campionat intern într-o continuă creștere, Germania poate învinge orice echipă, dar în același timp, poate pierde 2 meciuri contra echipe mediocre și să nici nu depășească faza grupelor.

Antrenorul Joachim Low a anunțat că se va retrage din funcția de selecționer al Mannschaft-ului după Euro 2020.

Primele meciuri ale competiției ne vor lămuri mai bine în privința favoriților pentru câștigarea Euro 2020, dar se pare că Anglia și Franța ar putea domina turneul datorită nu doar primului 11 de pe teren, dar și a băncilor de rezerve cu mulți jucători care ar fi titulari în oricare altă echipă.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0