HomeSanatate

Carduri de sănătate gratuite pentru romașcani

Ministerul Sănătății a anunțat că va susține de la bugetul de stat cheltuielile necesare pentru producerea cardului național de asigurări sociale de sănătate, precum și scutirea cetățenilor de la plata acestui document.

 

Conform actului normativ, pentru plata și distribuția cardului național de asigurări sociale de sănătate se va încheia un contract între Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) cu Compania Națională „Imprimeria Națională” SA.
Intenția Ministerului Sănătății este aceea de a asigura pentru toți cetățenii cardul național de sănătate care, împreună cu rețeta electronică și dosarul electronic, face parte din proiectul de control și disciplină financiară a sistemului de asigurări de sănătate.
Conform informațiilor primite din partea reprezentanților CNAS, producerea cardului național de sănătate va începe din luna august. Lunar, Imprimeria Națională va putea produce un milion de exemplare.

Costul unui card se estimează la aproximativ 2 euro. Cardul național de sănătate se va emite pentru dovedirea calității de asigurat și poate fi utilizat numai pe teritoriul României. Acesta va cuprinde date privind  istoricul medical al pacientului și va fi utilizat în tot sistemul medical, de la medicul de familie, spital, farmacie pînă la sistemul de urgență.

Comentarii

WORDPRESS: 0