Caravane de informare asupra posibilităţilor de finanţare oferite de POR 2014 – 2020

HomeEconomie

Caravane de informare asupra posibilităţilor de finanţare oferite de POR 2014 – 2020

 

Conferinta 1Pentru asigurarea unui grad cât mai ridicat de informare asupra posibilităţilor de finanţare oferite de POR 2014 – 2020, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) va derula, în perioada următoare, ample campanii de informare destinate potenţialilor solicitanţi de finanţare.

Sistemul electronic de depunere a aplicaţiilor – MySMIS 2014

Pentru că sistemul de depunere şi implementare a proiectelor va fi, începând cu acest exerciţiu financiar, unul eminamente electronic, atenţia Organismului Intermediar Nord-Est se îndreaptă, în prima fază, spre familiarizarea potenţialilor aplicanţi cu sistemul electronic MYSMIS 2014. În acest context, campaniile de informare vor debuta în perioada 5 – 7 aprilie cu o serie de evenimente de prezentare a sistemului MYSMIS 2014, în cadrul cărora potenţialii aplicanţi vor putea afla detalii privind etapele ce trebuie parcurse pentru înscrierea în sistem şi modalitatea de funcţionare a modulului „Depunerea cererii de finanţare” din cadrul aplicaţiei.

Promovarea primelor apeluri pentru depunerea cererilor de finanţare în cadrul POR 2014 – 2020

Primele apeluri de proiecte din POR 2014 – 2020 vor avea parte de sesiuni de informare regionale în luna aprilie, după cum urmează:

– 14 aprilie – Prioritatea de investiţie 3.1. Operaţiunea A. Clădiri rezidenţiale care vizează creşterea eficienţei energetice în blocurile de locuinţe construite în perioada 1950-1990;

– 21 aprilie – Prioritatea de investiţii 5.2 – Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate, care are ca obiectiv specific impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural şi a identităţii culturale;

– 27 aprilie – Prioritatea de investiţii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural care vizează terenuri şi suprafeţe abandonate şi neutilizate din interiorul oraşelor şi transformarea lor în zone de agrement şi
petrecere a timpului liber pentru comunitate.

Asandei MDRAP

Vasile Asandei, director general ADRNE

Caravană judeţeană helpdesk

În perioada aprilie – mai 2016, acţiunile de promovare a POR 2014-2020 vor continua la nivel regional, în toate judeţenele Regiunii, cu sesiuni de informare specifice pentru toate tipurile de solicitanţi eligibili. La aceste evenimente sunt aşteptaţi reprezentanţi ai consiliilor judeţene şi primăriilor din Regiune, unităţi de cult, ONG-uri sau oameni de afaceri în căutarea unei finanţări pentru idea lor de investiţii (calendarul complet al evenimentelor va fi disponibil pe pagina web www.inforegionordest.ro).

„Știm că lansarea acestor apeluri din POR 2014 – 2020 a fost îndelung aşteptată de colaboratorii noştri din Regiune. Tocmai de aceea, venim în sprijinul nevoilor lor de informaţii, prezentându-le, prin intermediul experţilor noştri, condiţiile de eligibilitate şi paşii de urmat, pentru ca proiectele pe care le vor depune să fie cât mai mature şi relevante”, a declarat Vasile Asandei, director general ADRNE.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0