Prima paginăSocial

Caravana SMURD revine sâmbătă la Roman

Caravana SMURD revine sâmbătă la Roman

Dimensiune text

 

Caravana SMURD revine în județul Neamț la finalul acestei săptămâni. Caravana SMURD „Fii pregătit!” va ajunge vineri, 23 iunie, la Tîrgu Neamț, şi va fi amplasată în parcarea din fața Bisericii Adormirea Maicii Domnului, sâmbătă, 24 iunie, la Roman, și va fi amplasată în parcarea din fața Colegiului Național „Roman-Vodă”, și duminică, pe 25 iunie, la Piatra Neamț, fiind amplasată în parcarea din fața Teatrului Tineretului. Caravana SMURD a mai fost prezentă la Roman, în luna octombrie a anului trecut.

Timp de trei zile, în intervalul orar 10.00 – 18.00, personalul ISU Neamț va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față, informează ISU Neamț.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

Aceasta este al doilea an când Caravana „Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației. În următoarele două luni, Caravana va ajunge în nouă localități.

După oprirea din Piatra Neamț, Caravana „Fii pregătit!” va ajunge în luna iulie, la Focșani, Aiud (8-9 iulie), Sebeș, Câmpeni (15-16 iulie), Târgu-Mureș, Reghin (22-23 iulie), Sovata, Sighișoara (29-30 iulie), iar în luna august la Reșița, Timișoara (5-6 august), Tulcea, Măcin (12-13 august), Constanța, Mangalia, Vama Veche (15-17 august), Sighetu Marmației, Vișeu de Sus (19-20 august) și Bistrița Năsăud (26-27 august).

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana „Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna august.

Anul trecut, Caravana „Fii pregătit!” a parcurs peste 17.000 de kilometri, a ajuns în 29 de orașe și peste 10.200 de persoane au fost instruite de personalul IGSU.

Caravana „Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0