Carantină prelungită în comuna Bîra încă o săptămână

HomeSocial

Carantină prelungită în comuna Bîra încă o săptămână

Vineri, 26 martie, Prefectura Neamț a informat că măsura de carantină zonală pentru comuna Bîra a fost prelungită, în urma unui ordin aprobat joi de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), pe fondul numărului mare de cazuri de infecție COVID-19 din această comună.

Astfel, carantina în comuna Bîra a fost prelungită cu încă șapte zile, de vineri, 26 martie, ora 7, până vineri, 2 aprilie, ora 7. Comuna Bîra a avut în ultima perioadă cea mai ridicată incidență de infecție COVID-19 din județul Neamț – 19 cazuri în ultimele 14 zile la o populație de 2.001 de locuitori, incidență a infecțiilor în ultimele 14 zile de 9,50 la mia de locuitori.

Conform ordinului șefului DSU, pe teritoriul comunei Bîra sunt interzise în continuare intrarea și ieşirea în și din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere. Circulaţia şi staţionarea în spaţiile publice, din interiorul zonei carantinate, a persoanelor sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Măsurile complete prevăzute în ordinul DSU adoptat joi sunt următoarele:

Comentarii

WORDPRESS: 0