Prima paginăSocial

Căprioară căzută într-un canal, salvată de pompieri

Căprioară căzută într-un canal, salvată de pompieri

Dimensiune text

Pompierii au fost sesizați marți, 15 iunie, în jurul orei 14, prin apel la 112, cu privire la faptul că o căprioară a căzut în canalul râului Bistrița, pe raza comunei Zănești, informează ISU Neamț. La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri, cu o autospecială complexă pentru intervenție și o barcă din dotarea Detașamentului Piatra Neamț, precum și voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Zănești.

„Cu ajutorul bărcii, căprioara a fost scoasă din apă și predată ulterior organelor competente pentru gestionarea unor astfel de situații, nu înainte însă de a primi îngrijiri medicale de specialitate – veterinar al Clinicii Inovet Care”, a precizat sublocotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Neamț au fost solicitați să intervină pentru plasarea în condiții de siguranță a căprioarei rănite, care a căzut în canalul din zona localității Traian, din comuna Zănești. „Polițiștii au emis ordin de plasare în adăpost, căprioara rănită fiind transportată și adăpostită într-un spațiu adecvat din incinta Grădinii Zoologice «Dragoș Vodă» din Vânători-Neamț, unde poate primi hrana și îngrijirea de care are nevoie. După perioada de refacere căprioara va fi relocată în habitatul natural”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

Foto, video: ISU Neamț, IPJ Neamț

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0