Prima paginăSport

[VIDEO] Canotoarea Laura Oprea, din Nisiporești, calificată în finală la Campionatele Mondiale din SUA!

[VIDEO] Canotoarea Laura Oprea, din Nisiporești, calificată în finală la Campionatele Mondiale din SUA!

Dimensiune text

 

Echipajul feminin al bărcii de 8+1 al României, din care face parte și Laura Oprea, originară din Nisiporești, s-a calificat marți, 26 septembrie, în finala probei la Campionatele Mondiale de Canotaj, care se desfășoară la Sarasota-Bradenton, în Florida, Statele Unite ale Americii, în perioada 24 septembrie – 1 octombrie.

Echipajul României – alcătuit din Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguș, Laura Oprea și Daniela Druncea – a concurat marți în seria a doua de calificare, pe care a câștigat-o, cu timpul de 06 min 07 sec 320/1000, devansând Canada (06:09.690), Olanda (06:12:400) și China (06:32:840). Româncele nu au forțat în finalul probei, dar au avut un timp mai bun și decât câștigătoarea celeilalte serii de calificări, Noua Zeelandă (06:08.420). Înregistrarea probei este disponibilă la acest link. În prima serie, Noua Zeelandă a devansat SUA, campioana mondială de acum doi ani și campioana olimpică de la Rio (06:09:410), Marea Britanie (06:15:100) și Rusia (06:30:360).

 

Câștigarea seriei a adus bărcii României calificarea directă în finala de duminică, alături de Noua Zeelandă – unde cele două echipaje vor beneficia și de culoare favorabile -, în timp ce reprezentantele celorlalte șase țări participante vor trebui să concureze într-o probă suplimentară de calificare pentru finală, în cursul zilei de joi.

Echipajul feminin al bărcii de 8+1 al României a obținut titlul continental al probei, în primăvară, pe 28 mai, la Campionatele Europene desfășurate în Cehia, și are medalie de bronz la Olimpiada de anul trecut de la Rio de Janeiro. La Campionatele Mondiale din 2015, din Franța, echipajul feminin al bărcii de 8+1 al României nu a obținut decât locul al șaptelea. Ultima medalie a bărcii de 8+1 de la Campionatele Mondiale, de argint, datează din 2013, din Coreea de Sud.

 

Deși Laura Oprea este deținătoare a titlului european obținut în acest an și cu barca de dublu rame, alături de Mădălina Bereș, cele două canotoare nu vor concura la Campionatele Mondiale și în această probă, pentru a crește șansele echipajului de 8+1 din „proba regină” a canotajului feminin.

Laura Oprea, originară din Nisiporeşti, este născută pe 19 februarie 1994 şi a început canotajul din clasa a şasea, atunci când o echipă de antrenori din Constanţa, plecată prin ţară pentru a descoperi noi talente pentru acest sport, a oprit şi la Liceul din Nisiporeşti. Puteţi citi povestea Laurei Oprea în Ziarul de Roman, accesând acest link. După bronzul de la Rio, Laura a fost decorată de președintele Klaus Iohannis, iar la finalul anului trecut a fost desemnată Sportivul Anului de Federația Română de Canotaj.

 

Foto: Federația Internațională de Canotaj

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Cred ca avem doua fete ce merita felicitari! Si Madalina Beres este din Mogosesti-Siret !